News Flash:

VESTE BOMBA pentru Cristi Borcea. Cand nimeni nu mai credea ca asa ceva este posibil DECIZIA FULGERATOARE a stupefiat Romania

11 Iulie 2017
3185 Vizualizari | 0 Comentarii
borcea
Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost condamnat, luni, la patru ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat, alaturi de alti functionari, de atribuirea nelegala a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicandu-se la 114 milioane de euro. In acelasi dosar a fost condamnat si fostul sef al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, el primind o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare. Ceilalti 24 de acuzati din acest dosar au fost achitati de Tribunalul Bucuresti. Intre acestia se numara si Cristian Borcea.
Decizia instantei a venit dupa noua ani de procese si alte opt amanari consecutive de pronuntare a unei sentinte.
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis si ca fostul edil sa nu aiba voie sa fie ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si nici sa nu ocupe o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de doi ani de la ramanerea definitiva a hotararii, scrie gandul.info.
In acelasi dosar a fost condamnat si fostul sef al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, el primind o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare.
Alti sapte functionari din cadrul Primariei Constanta au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare. Este vorba despre Constantin Racu, Ramona Daniela Dospinescu, Ion Marica, Cristian Talpau, Nora Alina Chirca, Georgica Giurgiucanu si Emil Dragos Savulescu.
In cazul a doi inculpati, instanta a stabilit ca a survenit decesul, motiv pentru care a incetat procesul pe numele lor.
Ceilalti 24 de acuzati din acest dosar au fost achitati de Tribunalul Bucuresti. Intre acestia se numara si Cristian Borcea.
Prin decizia de luni, instanta a desfiintat mai multe inscrisuri ale Primariei Constanta.
Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.
Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, intr-un dosar privind atribuirea nelegala a unor terenuri, in care este acuzat alaturi de 36 de persoane, intre care Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si din Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici.
Cele 37 de persoane sunt acuzate ca au incalcat Legea 10/2001 privind persoanele indreptatite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile in natura, competenta de solutionare a cererilor de restituire, intinderea suprafetei revendicate. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro in dauna municipiului Constanta, potrivit DNA.

radu mazare cristian borcea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005987 (s)