News Flash:

Verificari la Parchetul Curtii de Apel Constanta - de unde provine si Adina Florea, propusa pentru sefia DNA - pentru a gasi locul de unde s-a "scurs" protocolul SRI-PG publicat de Darius Valcov

7 Septembrie 2018
1664 Vizualizari | 3 Comentarii
adina florea procuror dna constanta de azi

Procurorul general Augustin Lazar a anuntat, vineri, intrebat de informatiile potrivit carora protocolul publicat de Darius Valcov ar fi plecat din seiful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, ca Parchetul General face verificari la aceasta institutie.
"Va pot confirma doar ca exista o verificare in curs la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta", a declarat Augustin Lazar, intrebat de informatia potrivit careia protocolul publicat de Darius Valcov, care a dus la deschiderea unui dosar penal, ar fi plecat din seiful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat si au deschis un dosar penal dupa ce consilierul premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a publicat protocolul secret semnat intre Parchetul General si SRI. Prevederile articolului 305 din Codul Penal arata: „(1) Neglijenta care are drept urmare distrugerea, alterarea, pierderea sau sustragerea unui document ce contine informatii secrete de stat, precum si neglijenta care a prilejuit altei persoane aflarea unei asemenea informatii se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda. (2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza faptele prevazute in art. 303 alin. (1) si art. 304, daca au fost savarsite din culpa”.

Parchetul General anuntase anterior ca protocolul secret incheiat cu SRI in decembrie 2016, cel publicat de Valcov, si-a incetat efectele pe 13 martie 2017, precizand ca a initiat, pe 22 martie 2018, declasificarea acestuia. Documentul a fost trimis Consiliului Superior al Magistraturii si ministrului Justitiei.
Adina Florea vine de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Inainte de aceasta functie, Adina Florea a ocupat si scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, dar si pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului in care fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost cercetat dupa ce a defilat imbracat intr-o uniforma cu insemne naziste la o prezentare de moda din Mamaia, in iulie 2009. Dosarul a fost inchis pentru ca tinuta nu avea legaturi cu nazismul, insa Florea a infirmat solutia.

Adina Florea a constatat ca nu au fost administrate probe, desfiintand aspectele retinute de subalternul sau, care si-a motivat solutia de neincepere a urmaririi penale (NUP) in cazul Mazare, invocand faptul ca "tinuta purtata de Radu Stefan Mazare la show-ul la care a participat era o simpla imitatie a uniformelor militare din perioada anilor celui de-al doilea Razboi Mondial care, din punct de vedere strict al designului, nu are nimic de aface cu nazismul", declarau la acea vreme, surse judiciare.

Mediafax

 


darius valcov parchetul general
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Dima Dima  | #50325
Oferta extra. Lucru la calculator. Comod. Valabil in toate judetele. Pornire imediata. Te ajutam sa reusesti si tu. Vino si tu alaturi de campioni. Special pentru castiguri online. Tocmai ai facut o mare descoperire. Nu mai trebuie sa astepti. Fa bani rapid si usor. Noi suntem o echipa de invingatori. Trimite-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactezi la adresa mea facebook: Dima Dima
oruehupekava  | #52995
ivjiyajae  | #52996
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006634 (s)