News Flash:

Verdict de plagiat in cazul lui Gabriel Oprea

1 August 2016
950 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea 1
Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis luni sa propuna retragerea titlului de doctor in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea.
Consiliul general al CNATDCU a decis luni sa propuna retragerea titlului de doctor in cazul lui Gabriel Oprea, urmand ca decizia sa ajunga la ministrul Educatiei, consiliul considerand ca fostul vicepremier a plagiat in teza de doctor.
Comisia de experti din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat in cazul acestuia la data de 26 iulie.
„Comisia a argumentat pe mai multe pagini si a concluzionat ca teza de doctorat a fost un plagiat in buna parte si propune in virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luata in unanimitate, de cei in jur de 35 de membri”, a declarat Viorel Barbu, presedintele CNATDCU.
Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, "Procedura plangerii prealabile", a fost sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.
Ulterior aparitiei informatiilor referitoare la suspiciunea de plagiat asupra tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, au aparut informatii similare in legatura cu mai multe lucrarile pe care fostul vicepremier le-a coordonat, printre acestea fiind cele ale lui Neculai Ontanu, fost primar al Sectorului 1, si Bogdan Licu, fost procuror general interimar.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005170 (s)