News Flash:

Vasile Dincu: Dorim sa modificam legislatia astfel incat sa permitem autoritatilor locale sa investeasca in sport

23 Septembrie 2016
951 Vizualizari | 0 Comentarii
Vasile Dancu 2
Vicepremierul Vasile Dincu a declarat joi, la "Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului in Romania 2016-2032" organizata de MTS, ca Guvernul doreste modificarea legislatiei astfel incat autoritatile locale sa poata investi in sport, inclusiv in cel profesionist. 
"Dorim sa modificam legislatia astfel incat sa permitem autoritatilor locale sa vina cu bani in sport. O comunitate sa poata sa dea bani pentru un anumit sport. Inclusiv pentru sport profesionist, daca vrea comunitatea respectiva. Am sute de primarii care spun ca vor sa aiba un sport de care sa se ocupe, dar sa li se ofere aceasta ocazie", a spus vicepremierul. 
In cadrul dezbaterii care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Dincu a propus un Cod al Sportului care sa reuneasca fragmente din mai multe acte normative. Codul Sportului ar urma sa fie realizat de o comisie interministeriala impreuna cu reprezentanti ai federatiilor, cluburilor si COSR. "Eu vreau sa propun un Cod al Sportului in care sa adunam toate legile, pentru ca avem tot felul de fragmente din legi care nu sunt corelate... Si sa le adunam pe toate intr-o singura lege, iar pe asta sa o discutam intr-o comisie interministeriala din care sa faca parte mari sportivi, reprezentanti ai federatiilor, ai MTS, ai COSR, ai miscarii de tineret, ai cluburilor, plus cineva de la Ministerul de Finante, Ministerul Administratiei, Sanatate, Educatie si asa mai departe. Si daca noi o sa lasam o lege in Parlament, va spun ca nu o sa o strice nimeni. Putem da si o ordonanta ca sa intre imediat. Dar sa stim ca asta inseamna ceva pentru sport pe care l-am gandit toti", a afirmat el. 
Ministerul Tineretului si Sportului va face in perioada urmatoare un inventar al banilor publici cheltuiti in sport in ultima perioada. "I-am cerut doamnei ministru (n.r. - Elisabeta Lipa) ca anul acesta sa facem un inventar al modului in care cheltuim banii din sport. Atat de putini cat da statul. Sa vedem cat cheltuim si pe ce cheltuim. Ce se intampla acum in sport este doar o batalie pentru banii de la stat intre federatii. Este batalia pentru a imparti placinta aia mica. Dar placinta se va micsora continuu daca nu vor veni rezultate", a adaugat vicepremierul. 
Vasile Dincu a cerut reprezentantilor federatiilor prezenti la dezbatere sa stabileasca cat mai curand un numar de discipline sportive care sa fie prioritizate. "Pentru situatia in care a ajuns sportul romanesc de vina este lipsa de viziune din interiorul miscarii sportive. Trebuie sa spunem ca nu a existat nicio viziune pana acum. Nu ajunge ca din cand in cand s-a zbatut cate un ministru al sportului, precum Gabriela Szabo sau Elisabeta Lipa. Trebuie sa acceptam ca suntem la momentul zero, ca suntem in dezastru. Eu astept un minim consens din partea miscarii sportive pentru ca altfel nu putem avansa. Trebuie sa luam masuri pe termen scurt si masuri pe termen lung si sa nu mai dam vina unii pe altii. Trebuie sa facem aceste lucruri pana in luna decembrie, sa ne grabim. Eu sunt deschis sa facem o comisie interministeriala, eu pot sa ajut. Eu pot sa tai si sa spun ca facem asa sau asa daca toti consideram ca este necesar. Eu stiu ca sportul este foarte important. Si este nevoie de un Cod al Sportului. De aceea trebuie sa stabilim in strategie ce este prioritar, trebuie sa facem sacrificii. Pentru ca nu o sa putem finanta egal 70 de federatii, deci prioritatea asta trebuie sa o stabiliti", a precizat Dincu. 
Vicepremierul Vasile Dincu a fost prezent joi, la sediul COSR, la "Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului in Romania 2016-2032" la care au participat ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, presedinti de federatii, reprezentanti ai cluburilor si fosti mari sportivi. 
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005666 (s)