News Flash:

Varza murata, un leac de top pentru viroze. Vezi si alte alimente care previn racelile

17 Februarie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
varza la murat

Ca sa ne ferim de viroze specialistii ne sfatuiesc sa ne spalam cat mai des pe maini cu apa si sapun, sa evitam pe cat posibil locurile aglomerate, sa ne imbracam corespunzator - sa nu ne fie nici pea cald, nici prea frig - si, nu in ultimul rand, sa mancam alimente care ne intaresc sistemul imunitar. Iata catevaalimente care te feresc de viroze:

1. Lactate si branzeturi
Daca avem un deficit de calciu, organismul nostru nu se poate proteja de virusurile specifice acestei perioade. Asadar, produsele lactate si branzeturile ne protejeaza organismul de virozele respiratorii, iar daca deja ne-am imbolnavit, ne ajuta sa ne vindecam mai repede. In concluzie, bea zilnic un pahar de iaurt sau kefir deoarece contine probiotice, bacterii care ne stimuleaza imunitatea.

2. Carne
Proteinele din carne ajuta la formarea anticorpilor, oferind organismului rezistenta la temperaturi scazute. Este recomandat  totusi sa nu facem abuz de carne si sa evitam consumul de carne grasa. Asadar, la pranz o supa de pui este bine-venita, deoarece este o sursa buna de anticorpi, fiind benefica si in cazul durerilor de gat. Si pestele, in special somonul, contine substante care ne intaresc sistemul imunitar, iar acizii grasi Omega 3 ofera organismului energie si il protejeaza de frig.

3. Varza murata
Specialistii ne recomanda sa mancam cat mai des varza murata, deoarece are un continut foarte mare de vitamina C, magneziu, potasiu, zinc si calciu, care maresc rezistenta la viroze.

4. Fructe

In special citricele sunt considerate inamicul principal al racelii, deoarece au un continut ridicat de vitamina C. Acestea pot fi consumate atat in stare naturala, cat si sub forma de sucuri proaspete. Mai mult, fructele exotice ajuta organismul sa lupte impotriva virusurilor.

Si gutuile sunt recomandate in aceasta perioada. Acestea contin pectine, fibre si vitamina C. Este foarte bine sa mananci si samburii, deoarece acestia stopeaza inmultirea microorganismelor la nivelul gatului. Si merele sunt considerate inamicul racelilor. Tusea si bronsitele pot fi tratate cu fiertura de mere: se taie merele marunt, apoi se adauga apa si se lasa la fiert timp de zece minute. Lichidul se bea cald, cate doua lingurite, de opt sau zece ori pe zi. 

5. Legume

Ceapa, usturoiul si ardeiul iute au efecte antiseptice, antivirale, antibacteriene si antifungice, care ne feresc de raceala. Varza, conopida, broccoli si salata verde ajuta la eliminarea toxinelor din organism si protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.

Si ardeiul gras este foarte bogat in vitamina C. Un singur ardei gras contine aceeasi cantitate de vitamina C pe care o gasim in patru lamai. Totodata, morcovii contin o substanta numita imunoglobulina, care protejeaza plamanii in perioada rece, dar au si proprietati antivirale.

Si hreanul trateaza mai multe afectiuni ale sistemului respirator. Daca esti racit, bea sirop de hrean care se prepara astfel: se da pe razatoare o radacina de hrean, se amesteca apoi cu patru linguri de miere si se lasa cateva minute la macerat. Apoi se strecoara si se lasa la racit. Se vor lua trei linguri pe zi.

La fel de eficienta este si fasolea verde, care contine anumiti nutrienti, precum fibre, vitamine, acid folic, potasiu si magneziu care protejeaza organismul in anotimpul rece.

Nu uita nici de efectele miraculoase ale ridichiilor negre. Sucul proaspat al unei ridichi negre in care adaugam putina sare este un remediu excelent impotriva racelii. Afectiunile respiratorii, precum gatul iritat sau nasul infundat, sunt indepartate ca prin minune cu o cura de suc de ridichi. In plus, ridichile au si efect analgezic, astfel ca vei scapa rapid de durerile de cap.

6. Ceaiurile
Nu trebuie sa fim raciti ca sa bem o ceasca de ceai cald in care am stors o jumatate de lamaie si pe care l-am indulcit cu o lingurita de miere de albine. Cel putin seara, inainte de culcare! In special ceaiurile de afine si catina au proprietati antivirale si antibacteriene, avand un efect pozitiv asupra imunitatii.

Si busuiocul poate fi folosit pentru ceai, deoarece uleiurile acestei plante au proprietati importante pentru prevenirea si combaterea racelilor. Atentie! Nu bea ceai fierbinte daca te doare gatul. Ceaiul fierbinte irita gatul si astfel intarzie vindecarea. 


2 carne 4 fructe 5 legume ceaiurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004979 (s)