News Flash:

Vanatorii de pe Valea Muresului se intalnesc duminica, la Bata

23 Septembrie 2016
984 Vizualizari | 0 Comentarii
vanatori
Vanatorii de pe Valea Muresului se vor intalni duminica, in comuna aradeana Bata, cu prilejul traditionalului Festival al Vanatorii, eveniment ajuns la a IX-a editie si care, pe viitor, s-ar putea diversifica, organizatorii intentionand sa invite atat pescarii, cat si apicultorii. 
'Dorim ca, pe viitor, sa extindem domeniile, atragandu-i alaturi de vanatori atat pe pescari cat si pe apicultori, toti fiind practicanti ai unor indeletniciri milenare care astazi sunt sustinute de catre oameni pasionati (...)' a afirmat Doru Sinaci, directorul CCJ Arad, organizator al Festivalului. 
Ca si la precedentele editii, 'sufletul' festivalului este primarul comunei Bata, Ion Micurescu, sau 'Badea Ion', cum mai este cunoscut. 
'Vanatoarea este una dintre cele mai vechi indeletniciri ale omenirii, intr-o vreme fiind chiar sinonima cu existenta, principala sursa de hrana. Acum, in epoca moderna, a devenit mai mult o pasiune, dar o pasiune care si-a pastrat frumusetea traditionala. Oaspetii evenimentului vor avea surpriza sa descopere ca vanatoarea nu inseamna numai uciderea animalelor salbatice, ci si o adevarata cultura cu ritualuri, traditii si obiceiuri care au insotit actul vanatorii de-a lungul timpurilor', a declarat 'Badea Ion', a carui pasiune pentru aceasta nobila indeletnicire este atestata si de impresionanta sa colectie de trofee de vanatoare. 
Potrivit lui ?Badea Ion', la evenimentul de duminica vor participa asociatiile de vanatoare din judetul Arad , reprezentanti ai Directiei Silvice Arad, reprezentanti ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, invitati din alte judete, dar si de peste hotare. 
In cadrul festivalului vor fi organizate probe de maiestrie vanatoreasca, de preparare a mancarurilor specifice, concurs de aportare cu caini, demonstratie de dresura cu soimi, o sesiune de evaluare a trofeelor de vanatoare, demonstratii de tir cu arcul, concurs de preparare la ceaun a tocanei din carne de vanat si, de asemenea, a fost pregatit un variat program cultural-artistic. 
Evenimentul de duminica este organizat de Centrul Cultural Judetean Arad, in colaborare cu Asociatia Judeteana a Vanatorilor Arad si Pescarilor Sportivi si Primaria localitatii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006063 (s)