News Flash:

Valorile Timisoarei, premiate la Gala Excelentei Banatene

26 Octombrie 2014
716 Vizualizari | 0 Comentarii
Complexul Senator din Timisoara a gazduit, vineri, prima editie a Galei Excelentei Banatene,  organizata de Asociatia Solidaritatea alaturi de Academia Romana – Filiala Timisoara, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Timisoara, precum si Marea Loja Nationala din Romania, in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Directia de Tineret si Sport Timis si Asociatia Timisensis.
Gala Excelentei Banatene si-a propus sa premieze excelenta in stiinta, arta si cultura, dar si in educatie si sport, constientizand comunitatea in privinta necesitatii implicarii in activitatile civice, sociale si de promovare a imaginii Timisoarei.
Premiile, constand intr-un trofeu, o diploma si un cec in valoare de 10.000 de lei, au fost acordate dupa ce comisiile, formate din reprezentanti ai Academiei Romane, ai mediului universitar si ai asociatiilor organizatoare, au jurizat cu atentie activitatea mai multor candidati in cele 10 domenii de activitate. Sumele pentru premii au fost colectate din contributiile celor 500 de invitati la gala, din sponsorizari si contributii personale, precum si dintr-o licitatie tacuta desfasurata chiar in timpul galei.
„Ideea Galei Excelentei Banatene s-a nascut din dorinta de a face bine. O comunitate care nu isi descopera si nu isi premiaza valorile nu poate progresa. De aceea am ales sa ii sarbatorim si sa ii premiem pe cei mai buni si cei mai performanti banateni. Recunoasterea performantei este o dovada a maturitatii la care a ajuns comunitatea din Banat, la 25 de ani de la Revolutie. Aceasta prima editie a Galei Excelentei Banatene este un punct de plecare intr-un lung sir de evenimente care isi propune sa ofere valori si repere pentru tanara generatie si sa creasca gradul de implicare al elitelor in problemele cetatii. Am acordat 10 premii de excelenta, fiecare dintre acestea purtand numele unor personalitati care de-a lungul timpului au facut ca Banatul sa fie cunoscut si recunoscut in intreaga lume. Am avut bucuria sa constatam ca sunt foarte multi cei care merita un astfel de premiu si de aceea sunt sigur ca Gala Excelentei va merge mai departe multi ani de acum incolo”, a declarat coordonatorul general al galei, presedintele Asociatiei Solidaritatea, deputatul Gheorghe Ciobanu, citat de Tion.ro.
In cadrul evenimentului s-au acordat zece premii pentru personalitatile care s-au remarcat in aceste domenii, in anul 2013:
1. Premiul “Traian Lalescu” pentru “Matematica si Stiintele Naturii” – prof.univ.dr Ion Cotaescu
2. Premiul “Traian Vuia” pentru “Stiinte Ingineresti” – prof. univ. dr. inginer Nicolae Budisan
3. Premiul “Pius Branzeu” pentru “Stiinte Biologice si Biomedicale” – dr. medic Diana Adriana Andrei
4. Premiul “Gheorghe Ionescu Sisesti” pentru “Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara” – prof. univ. dr. inginer Valeriu Tabara
5. Premiul “Cornel Olaru” pentru “Stiinte Sociale si Economice” – prof. univ. dr. Constantin Bailesteanu
6. Premiul “Eugen Tudoran” pentru “Stiinte Umaniste si Arte” – prof. univ. dr. Adriana Babeti
7. Premiul “Ionel Dramba” pentru “Performante Deosebite in Sport” – Echipa de rugby RCM MVT Timisoara
8. Premiul “Coriolan Bredicanu” pentru “Performante Deosebite in Educatie” – prof. Cerasela Bociu de la Liceul Grigore Mosil
9. Premiul pentru „Implicare Civica, Sociala si de Promovare a Imaginii Timisoarei” pentru Fundatia Timisoara ’89 reprezentanta de Petru Iliesu
10. Premiul “Solidaritatea” pentru activitati caritabile – Asociatiei Caritas Banat Sanctus Gherhardinus Ciacova.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1401 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039156 (s)