News Flash:

Valcov: Vreau sa reduc TVA cu cate procente ne vor permite cheltuielile nerealizate si excedentul

15 Decembrie 2014
602 Vizualizari | 0 Comentarii
Darius Valcov
Ministrul propus al Finantelor, Darius Valcov, a afirmat ca vizeaza reducerea TVA in functie de excendetul bugetar obtinut sau cheltuielile nerealizate, sumele suplimentare de la aceste capitole fiind constituite intr-un buffer utilizat pentru taierea TVA cu cate procente permit fondurile.
"In urmatorii doi ani, daca mandatul va fi unul intreg, sper sa nu crestem niciun fel de taxe si impozite, cred in relaxare fiscala. La rectificarea bugetara, daca va avea loc la jumatatea anului viitor, excedentul bugetar, daca va exista, nu-l vom imparti catre ordonatorii de credite, ci vom construi un buffer (fond de rezerva - n.r.) echivalent cu excedentul, pentru a-l redirectiona spre relaxare fiscala. La fel si cu cheltuielile care nu vor fi realizate pe primul semestru, nu le vom da ordonatorilor de credite in semestrul al doilea, pentru ca e greu de crezut ca vor putea cheltui dublu, iar suma in plus care rezulta o vom indrepta spre masuri de relaxare fiscala", a declarat luni Valcov la audierea sa in Comisia de Buget Finante Banci din cadrul Camerei Deputatilor.
El a aratat ca masurile de relaxare fiscala vor viza in special reducerea TVA, cu cate puncte proncetuale va permite suma suplimentara.
"Daca din suma neconsumata strangem echivalentul unui miliard, putem reduce cu un punct procentual. Daca vom strange doua miliarde excedent bugetar, ne vom permite sa reducem TVA cu 2 puncte procentuale si asa mai departe", a spus Valcov. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0962 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031275 (s)