News Flash:

Va dau o idee buna pe care mi-a dat-o Dumnezeu intr-o zi

4 Decembrie 2017
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
calugar

Dragilor, vreau sa va dau o idee buna pe care mi-a dat-o Dumnezeu intr-o zi pe cand plecam la scoala cu fetitele noastre. Se intampla uneori dimineata sa nu mai avem vreme sa facem rugaciunea si atunci incerc sa compenesez aceasta lipsa, rugandu-ne pe drum in masina pana la gradinita si scoala.
Uneori cantam, alteori zicem rugaciuni scurte, dar alte ori parca mai degraba as discuta cu Sofia si Ilinca pe un gand despre Dumnezeu.
Intr-o zi mi-a venit ideea ca fiecare din noi sa-si aleaga acum o persoana draga si pana seara sa se roage pentru ea, de cate ori isi aduce aminte. Fetele au fost foarte incantate si in fiecare dimineata imi amintesc ca e momentul sa le dau un gand bun despre Dumnezeu si sa ne alegem pentru cine ne vom ruga.

Am luat aceasta mica provocare in serios si de cate ori mi-aduceam aminte, ma rugam pentru cel ales in ziua aceea. Dar nu ma rugam doar simplu: „Doamne ajuta-l pe Bogdan” ci imi aduceam aminte de detalii din viata lui si faceam tot felul de cereri lui Dumnezeu: de binecuvantare, de ajutor in diferite lucruri pe care le face, de iertare de pacate, si in felul acesta puteam pune mai mult suflet in rugaciune.
Mare mi-a fost bucuria cand rugandu-ma pentru un prieten el m-a sunat si a doua zi cand ne-am intalnit l-am simtit mai aproape sufletului meu, mi-era mai drag decat de obicei.
Intr-o alta zi, m-am intalnit seara intamplator, intr-un loc in care era foarte putin probabil ca el sa apara, cu prietenul pentru care ma rugasem de dimineata. M-am bucurat mult, si mi-am dat seama atunci ca e bineplacut lui Dumnezeu gandul acesta, de a alege pe cineva si de a ne ruga pentru el toata ziua.

As vrea sa incerc intr-o zi sa ma rog si pentru o persoana care nu mi-e draga, sau pentru persoanele care-mi sunt indiferente, sau in alta zi pentru o pesoana publica, pentru unul din conducatorii tarii sau a Bisericii. Sunt modalitati prin care putem sa ne dezghetam sufletul, daca e impietrit in ne-iubire si egoism.
Roaga-te pentru seful tau o zi intreaga! Roaga-te pentru unul din profesorii tai! Roaga-te pentru un vecin ! Roaga-te pentru un coleg de munca pe care-l vezi intristat! Roaga-te pentru saracul de la coltul strazii pe care tocmai l-ai miluit! Roaga-te pentru cel ce stii ca tine suparare pe tine! Roaga-te pentru sotia ta / sotul tau o zi intreaga! Roaga-te pentru mama ta, tatal tau, pentru sora sau fratele!

Ne putem ruga si pentru cei adormiti, ca mare nevoie au si ei de dragostea noastra, care izvoraste tot din dragostea Mantuitorului Hristos.
Sa cerem ajutor sfintilor zilei si Maicii Domnului ca sa mijloceasca la Dumnezeu, sa ne dea putere sa ne rugam pentru aproapele nostru. Nu e lucru putin sa te rogi pentru o persoana de dimineata pana seara. Incercati acest lucru si veti trai minuni!
Deprinzandu-ne zilnic cu rugaciunea, ne vom apropia de Dumnezeu, si unii de altii.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006357 (s)