News Flash:

V-ati intrebat vreodata acest lucru? De ce stau barbatii cu picioarele desfacute in spatiile publice?

15 Martie 2018
1270 Vizualizari | 0 Comentarii
statie

Barbatii sunt mai putin favorizati atunci cand vine vorba de a obtine niste privilegii speciale, spre deosebire de femei.

De exemplu, daca vor sa stea mai putin la coada pentru a-si rezerva niste bilete de calatorie, pot clipi din gene si adopta o voce suava care sa le permita sa inainteze in multime.
Totusi, barbatii au o trasatura distinctiva care le rezerva un statut social mai impunator, cel putin atunci cand se afla in mijloacele de transport in comun.

Este vorba de felul in care stau barbatii cu picioarele desfacute pe bancile din mijloacele de transport in comun. Astfel, prin postura adoptata, ei acopera mai mult de un loc.
Cu toate acestea, pozitia compromitatoare si relativ indecenta a barbatilor a atras o multime de critici si dezbateri in SUA, Marea Britanie, Canada si Turcia, mai ales in mediul virtual.

Un studiu a demonstrat ca sezutul cu picioarele desfacute poate indica dominatia
Termenul englezesc folosit pentru a descrie aceasta pozitie este „manspreading”, iar unele pareri au sustinut ca acest fel de a sta este o „caricatura a feminismului”, fiind asemanata cu cateva exemple de femei care ocupa spatiu excesiv in public.

Autoritatea Metropolitana (MTA) din New York a emis campanii de afise prin care solicita barbatilor sa mentina pozitii respectuoase atunci cand alti pasageri trebuie sa stea in picioare sau inghesuiti, in cazurile in care autobuzele sau trenurile sunt supraaglomerate.

Totusi, pozitia adoptata de barbati in mijloacele de transport in comun poate fi explicata in mai multe moduri.

De exemplu, atunci cand ei sunt obositi dupa o zi intreaga de lucru, stand ingramaditi la birou si lucrand ore in sir, singurul lucru pe care-l doresc este sa-si extinda pozitia corpului, astfel incat corpul lor sa se relaxeze, si nu vad care ar fi problema in asta.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004838 (s)