News Flash:

USR ia in calcul o motiune impotriva ministrului Justitiei Tudorel Toader. Reactia PNL la modificarile propuse

23 August 2017
938 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2 1
Senatorul USR George Dirca a anuntat ca formatiunea ia in calcul o motiune impotriva ministrului Justitiei Tudorel Toader dupa ce acesta a anuntat ca se propune eliminarea presedintelui din procedura de numire a procurorilor sefi si trecerea Insectiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justitiei.
"Suntem foarte ingrijorati pentru ca numirile procurorilor nu le va mai face presedintele Romaniei, asa cum se fac in prezent, pe de alta parte, DNA-ul si DIICOT-ul vor ajunge practic la numirea pixului lui Dragnea in acest moment, pentru ca se fac de catre Ministerul Justitiei, ministrul Justitiei este din partea PSD si, mult mai grav, apreciem ca Inspectia Judiciara va ajunge arma de represiune politica asupra magistratilor, iesind de sub coordonarea CSM-ului si ajungand sub coordonarea Ministerului Justitiei. Ne vom opune vehement, pentru ca politizam activitati independente care ar trebui sa vegheze la buna desfasurare a actului de justitie", a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, senatorul USR George Dirca.
Senatorul USR a confirmat ca formatiunea ia in calcul organizarea unei motiuni, simple sau chiar de cenzura, impotriva ministrului Justitiei, motiv pentru care vor initia discutii si cu alte partide din opozitie.
"Cu siguranta ca dupa incheierea acestei conferinte ne vom intalni cu alti colegi si vom analiza situatia si vom vedea care e punctul lor de vedere si vom incerca sa avem un plan comun daca si dumnealor intr-adevar doresc sa faca opozitie", a spus senatorul.
Ludovic Orban, despre legile justitiei: PNL va lupta cu toate armele pentru a impiedica adoptarea 
Presedintele PNL,Ludovic Orban, a declarat,miercuri, ca L. Dragnea si Calin Popescu Tariceanu vor sa subordoneze politic parchetele pentru a inhiba anchetele, afirmand ca PNL  va lupta cu toate armele pentru a impiedica adoptarea schimbarilor anuntate,"care risca sa distruga independenta justitiei".
"Guvernul isi da arama pe fata. Dragnea si Tariceanu vor sa subordoneze politic parchetele pentru a inhiba anchetele, in special pentru fapte de coruptie, care vizeaza liderii partidelor de guvernamant. Scoaterea presedintelui din ecuatia numirii sefilor de parchete permite arbitrariul ministrului de justitie, care este politic, in nominalizarea acestora. Ministrul politic va cauta sa numeasca procurori obedienti, care sa raspunda la comenzi si care sa nu mai indrazneasca sa declanseze anchete impotriva protejatilor din clientela politico-economica. Mai mult, parchetele pot sa se transforme intr-o arma politica de lupta impotriva opozantilor", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, pe Facebook.

Ludovic Orban a afirmat ca prin trecerea inspectiei judiciare in subordinea ministrului justitiei, aceasta risca sa se transforme intr-o falanga represiva a partidului de guvernamant.
"Prin trecerea inspectiei judiciare in subordinea ministrului justitiei, aceasta risca sa se transforme intr-o falanga represiva a partidului de guvernamant, care sa intimideze magistratii. Suntem categoric impotriva si ne vom lupta cu toate armele pentru a impiedica adoptarea acestor enormitati care risca sa distruga independenta puterii judecatoresti si sa puna sub semnul intrebarii democratia din Romania", a conchis presedintele PNL.
 Mediafax.ro

ludovic orba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005632 (s)