News Flash:

USR cere declasificarea raportului prezentat de ministrul de Interne, Carmen Dan, in termen de 24 de ore

20 August 2018
729 Vizualizari | 0 Comentarii
dan

USR cere declasificarea raportului prezentat de ministrul de Interne, Carmen Dan, in termen de 24 de ore, spunand ca in caz contrar va ataca decizia in instanta. USR mai spune ca ministrul de Interne a fugit de la conferinta de presa de duminica ca sa nu raspunda la intrebarile jurnalistilor, dar va fi obligata sa raspunda, marti, in fata comisiei de aparare din Parlament.
USR spune ca ministrul va trebui sa raspunda in fata comisiei de aparare din Parlament de ce si-a intrerupt concediul si a fost la sediul MAI in seara de 10 august, daca nu a influentat in niciun fel in interventia Jandarmeriei, daca unitatile teritoriale ale Jandarmeriei se disloca la ordinul Ministrului de Interne, daca a dat ordinul pentru deplasarea la Bucuresti a unitatilor din Dolj si Prahova si din alte doua judete., iar daca da, de ce.

Reprezentantii USR mai spun ca ministrul de Interne trebuie sa spuna si daca a avut in seara de 10 august convorbiri/mesaje in orice forma cu Cazan, Sindile, Paraschiv, daca s-a intrunit, chiar si informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august si cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului si de ce daca informatiile de la serviciile de informatii erau doar generalitati.

USR cere declasificarea de urgenta a raportului prezentat de Carmen Dan, in termen de 24 de ore, spunand ca in caz contrar va ataca decizia in instanta.

Cei care acuza modul in care s-a desfasurat mitingul din 10 august din Piata Victoriei si interventia in forta a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie sa accepte ca acestea au fost determinate de actiunile violente ale unora dintre protestatari, a sustinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ea a prezentat duminica, intr-o declaratie de presa, cronologia protestului din 10 august, cand au avut loc incidente violente intre protestatari si fortele de ordine, in urma carora sute de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, si a atras atentia ca protestatarii pasnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului ca au fost „reticenti” in a se delimita de manifestantii violenti.

Carmen Dan a prezentat duminica date din raportul privind violentele din 10 august din Piata Victoriei, din care rezulta ca au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri impotriva unor persoane care nu erau vioente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit in urma evenimentelor. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005415 (s)