News Flash:

Ursul agresiv care a atacat un barbat in Brasov a fost impuscat

17 Iulie 2016
374 Vizualizari | 0 Comentarii
urs brun
Ursul agresiv care, joi, a atacat un barbat in cartierul Racadau din Brasov a fost impuscat, sambata noaptea, dupa ce s-a stabilit ca animalul avea un comportament deviant si vanatorii au primit acordul de recoltare de la Ministerul Mediului.
Animalul a atacat, joi, un barbat pe strada Calcarului din cartierul Racadau, acesta fiind grav ranit la gat si pe tot corpul, iar vineri, in aceeasi zona, animalul a atacat din nou un barbat care a iesit cu cainele
la plimbare, insa a ranit doar cainele acestuia.
„Ursul, un exemplar de 3-4 ani, a fost impuscat in jurul orei 21.00, cand a venit din nou exact in locul in care a atacat barbatul joi dupa-amiaza. Exemplarul a fost transportat la Regia Locala a Padurilor Kronstadt, cea care administreaza zona in care s-a produs incidentul. De asemenea, vor fi prelevate probe care vor fi duse la Directia Sanitar-Veterinara Brasov pentru analize”, a spus prefectul Brasovului, Ciprian Bancila.
Prefectul Brasovului a convocat Comandamentul de urgenta si a solicitat Ministerului Mediului si Padurilor acord pentru recoltarea ursului, iar in zona au fost facute filtre si au fost lipite afise pe
copaci prin care cetatenii erau avertizati de pericolul de a fi atacati de urs („Atentie! Pericol atac de urs“).
Animalul a fost capturat exact in zona in care a atacat, joi, un turist de 64 de ani. Animalul a fugarit si doi barbati care montau camere video cu senzori de miscare pentru monitorizare.
La actiunea de recoltare a ursului au participat angajati ai Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura (INCDS) Brasov, reprezentanti ai Garzii Forestiere Brasov, Inspectoratului pentru Situatii de
Urgenta Brasov, Comisariatului judetean al Garzii Nationale de Mediu, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Directiei Sanitare, Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Brasov si ai Regiei Publice Locale a Padurilor (RPLP) Kronstadt RA Brasov.
In cursul zilei de sambata, jandarmii au pazit zona si au intors din drum toti cetatenii care au vrut sa se plimbe la liziera padurii in zona. De asemenea, au fost evacuati toti cetatenii care venisera la plaja sau la gratar in padurea din cartierul Racadau.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030946 (s)