News Flash:

Uraganul MARIA va lovi astazi in plin Puerto Rico. 90% din insula Dominica, distrusa

20 Septembrie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
uragan newton 360x222
Uraganul Maria, a doua furtuna tropicala majora care afecteaza insulele din Marea Caraibilor in decurs de doar o luna, a provocat un deces in teritoriul francez Guadelupe si pagube materiale semnificative in tara insulara Dominica, informeaza agentia de stiri Dpa.
Viteza rafalelor de vant generate de uragan a ajuns pana la 280 de km/h, a anuntat Centrul National pentru Uragane din SUA, care indicat ca furtuna "extrem de periculoasa" continua sa se sporeasca in intensitate.
Roosevelt Skerrit, premierul din Dominica, a declarat ca uraganul a smuls numeroase acoperisuri in aceasta tara, adaugand ca se teme ca ar putea exista si victime in urma "posibilelor alunecari de teren provocate de ploile persistente".
Premierul insulei a anuntat prin intermediul contului de Facebook ca locuinta sa a suferit pagube insemnate, fiind inundata dupa ce acoperisul a fost smuls de vantul puternic.
O persoana a decedat, iar alte doua sunt dat disparute, dupa ce uraganul a afectat zona de sud a arhipelagului Guadelupe, un departament de peste mari al Frantei.
Aproximativ 40% din gospodariile din acest departament au ramas fara energie electrica, iar multe linii de telefonie fixa au fost avariate.
Meteorologii estimeaza ca furtuna va urma un traseu similar cu Uraganul Irma, care la inceputul lunii septembrie a devastat mai multe insule din Marea Caraibilor si sud-vestul Statelor Unite.
Uraganul Maria se indreapta spre insula americana Puero Rico, unde autoritatile au emis o avertizare de uragan si au recomandat populatiei sa se adaposteasca.
Avertizari de uragan sunt in vigoare si in Insulele Virgine Americane, Insulele Virgine Britanice, Saint Kitts si Nevis, Montserrat si Saint Lucia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005421 (s)