News Flash:

Uraganul Maria, al doilea dupa Irma, de categoria 5, a devastat Dominica. Premierul: "Acoperisul casei mele nu mai este, ma aflu la mila uraganului"

19 Septembrie 2017
890 Vizualizari | 0 Comentarii
uragan
Insula Dominica a suferit "daune la scara larga" in urma uraganului Maria, a anuntat marti premierul statului din Caraibe, Roosevelt Skerrit, care a fost evacuat din locuinta dupa ce furtuna a smuls acoperisul casei sale, relateaza site-ul publicatiei The Guardian.
"Am pierdut tot ce banii pot cumpara si inlocui. Cea mai mare frica a mea este ca ne vom trezi cu stiri despre ranirea grava a unor persoane, cu posibile decese, ca urmare a alunecarilor de teren cauzate de ploile persistente. Maine dimineata vom porni la drum in cautarea ranitilor si a celor prinsi intre daramaturi. Vantul a smuls acoperisurile de pe aproape fiecare casa. Prioritatea mea este acum salvarea celor prinsi si asigurarea asistentei medicale. Vom avea nevoie de ajutor de toate felurile ... Dominica are nevoie de sprijin din partea prietenilor, de elicoptere pentru a traversa tara si a stabili ce este nevoie", a spus Roosevelt Skerrit.
"Acoperisul casei mele nu mai este", a spus premierul din Dominica, Roosevelt Skerrit, pe Facebook. "Ma aflu la mila uraganului. Casa se inunda". Mai tarziu, acesta a adaugat: "Am fost salvat".
Uraganul Maria provoaca o viteza a vantului de 250 de kilometri pe ora si a fost retrogradat la categoria patru, dar intensitatea ar putea creste din nou pe masura ce se indreapta spre Puerto Rico si Insulele Virgine, potrivit prognozelor meteo.
Insula Martinica, aflata in apropiere de Dominica, a declarat stare de alerta maxima, in timp ce o alta insula franceza, Guadelupa, a ordonat evacuari. Avertizari de uragan sunt in vigoare si in Puerto Rico, Insulele Virgine Americane, Insulele Virgine Britanice, Saint Kitts si Nevis, Montserrat, Saint Lucia.
Maria se indreapta acum direct spre Puerto Rico, fiind cel mai puternic din ultimii 85 de ani din acest stat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006909 (s)