News Flash:

Uraganul Maria a facut 43 de victime in Puerto Rico

11 Octombrie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
uragan
Numarul persoanelor decedate in Puerto Rico din cauza uraganului Maria a ajuns la 43, in crestere fata de precedentul bilant al victimelor (39 decese), in contextul in care tot mai multi rezidenti sufera din cauza infectiilor, a conditiilor rutiere precare si a altor consecinte generate de acest fenomen meteorologic extrem a anuntat marti un oficial din acest teritoriu insular american, informeaza Reuters.

 

 

Ramon Rosariosecretar de stat pentru Afaceri Publice si Politici Publice, a declarat ca reteaua de electricitate de pe insula a fost restaurata intr-un procent de 16%. Luni, acest procent era de 15%.

 

 

Uraganul Maria a lovit insula din Marea Caraibilor pe 20 septembrie, fiind cel mai puternic uragan care a afectat acest teritoriu american in ultimii 90 de ani. Uraganul a distrus intreaga retea de electricitate din Puerto Rico si a avariat grav infrastructura si numeroase locuinte.

 

Mai putin de 33% din totalul antenelor de telefonie mobila de pe insula au fost repuse in functiune, potrivit datelor oficiale, iar specialistii preconizeaza ca vor trebui sa treaca mai multe luni inainte ca intreaga retea electrica sa redevina operationala.

 

 

Bilantul victimelor ar putea continua sa creasca, intrucat multi dintre locuitorii din Puerto Rico, unde traiesc 3,4 milioane de rezidenti, in special in zone rurale, intampina dificultati serioase in asigurarea nevoilor de baza si a accesului la ingrijiri medicale.

 

 

Dintre cele patru decese raportate in ultimele zile, unul a vizat o persoana care a murit dupa ce a fost operata din cauza unei infectii, alta persoana a fost ucisa intr-un accident de automobil provocat de prezenta unor avarii la nivelul unei cai rutiere, iar a treia persoana a murit dupa ce un acoperis afectat de uraganul Maria s-a prabusit peste ea. Ramon Rosario nu a oferit detalii despre cea de-a patra victima.

puerto rico uraganului maria ramon rosario afaceri publice marea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005500 (s)