News Flash:

UPDATE / Viktor Ianukovici afirma ca se va intoace in curand la Kiev

11 Martie 2014
719 Vizualizari | 0 Comentarii
Viktor Ianukovici
Viktor Ianukovici a declarat marţi că este preşedintele legitim al Ucrainei şi că se va întoarce în curând la Kiev. 

"Imediat ce vor permite circumstanţele - sunt sigur că nu trebuie să mai aştept mult - voi reveni cu siguranţă la Kiev", a declarat preşedintele demis în februarie, după trei luni de manifestaţii soldate cu circa 100 de morţi.

"Vreau să amintesc că rămân preşedintele legitim al Ucrainei şi şeful armatei", a adăugat el.

"Mă adresez comunităţii internaţionale: nimeni nu are dreptul de a susţine o lovitură de stat", a declarat Ianukovici, calificând noua putere prooccidentală drept o "clică" formată din "ultranaţionalişti şi neofascişti".

El nu s-a referit la referendumul prevăzut pentru duminică pentru ralierea Crimeei la Rusia şi chiar a părut în discordanţă cu poziţia rusă.

"Actele voastre au avut drept consecinţă detaşarea Crimeei, faptul că chiar sub ameninţarea armelor populaţia din sud-est (majoritar rusofonă) cere să fie respectată şi să i se respecte drepturile", a declarat el, adresându-se noii puteri.

"Vom depăşi aceste tulburări (...). Ţara va reacţiona şi îşi va regăsi unitatea", a declarat el, în timp ce conducerea rusă, care a trimis mii de persoane în Crimeea, a părut să sprijine perspectiva unei divizări a ţării şi a declarat că Ianukovici nu mai are un viitor politic. Mediafax.ro 


kiev rusia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018193 (s)