News Flash:

Update - Cristian Borcea a parasit Penitenciarul Jilava, dupa ce a fost ELIBERAT conditionat: Trebuie sa merg cel putin o luna de zile la psihiatrie

2 Iulie 2018
878 Vizualizari | 0 Comentarii
borcea

Update

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost eliberat, luni, din Penitenciarul Jilava după 4 ani şi 4 luni de închisoare, după ce magistraţii Tribunalului Ilfov au decis să-i admită cererea de eliberare condiţionată.

Afaceristul a părăsit, luni, Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost încarcerat din luna martie a anului 2014, după ce a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Cristian Borcea a fost aşteptat la ieşirea din Penitenciarul Jilava de către iubita sa, Valentina Pelinel.

"A fost o perioadă foarte grea, nu ştiu treceam dacă nu aş fi avut-o pe Valentina, este cel mai greu departe de copil şi de Valentina. Trebuie să merg cel puţin o lună de uile la psihiatrie. O perioadă aşa de lungă nu trece fără urme ", a declarat Cristian Borcea, la ieşirea.

Cererea de eliberare admisă de Tribunalul Ilfov vine în condiţiile în care, până acum, instanţa i-a respins de două ori cererea de liberare condiţionată. În motivarea respingerii, magistraţi au precizat că timpul petrecut de Cristian Borcea în detenţie este insuficient şi că, deşi a spus că cei şapte copii au nevoie de tată, oricum el va locui cu mama sa, nu cu vreunul dintre minori.

 

Stirea initiala

Magistratii Tribunalului Ilfov au dispus, luni, eliberarera conditionata a fostului actionar al Dinamo Cristian Borcea. Magistratii au admis contestatia acestuia la sentinta din luna mai a Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti care a respins cererea.
”In baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) Cod procedura penala admite contestatia formulata de contestatorul - petent Borcea Cristian impotriva sentintei penale nr. 1324 din data de 02.05.2018 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul penal nr. 8622/4/2018. Desfiinteaza sentinta atacata si, rejudecand cauza: In temeiul art. 587 alin. 1 Cpp raportat la art. 59 C.pen.1969 si cu aplicarea art. 5 NCP admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul - condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea conditionata a petentului - condamnat de sub puterea MEPI nr. 429/2014 emis de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala in baza sentintei penale nr. 238/2012. Pune in vedere petentului dispozitiile art. 61 din Vechiul Cod penal privind revocarea liberarii conditionate. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia”, au dispus magistratii. 

Sentinta este definitiva. 

Tribunalul Ilfov a amanat joia trecuta, pentru 2 iulie, pronuntarea in cazul cererii de eliberare conditionata din inchisoare a fostului actionar de la Dinamo.

Cristian Borcea este singurul condamnat in dosarul "Transferurilor de jucatori" care a ramas incarcerat.

In 2 mai, Judecatoria Sectorului 4 i-a respins lui Borcea cererea de eliberare conditionata, decizia instantei nefiind definitiva.

A fost pentru a doua oara cand Cristian Borcea a cerut eliberarea conditionata. El a mai facut o astfel de solicitare si in 2017. Atunci, Judecatoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, in octombrie, ca fostul actionar al Dinamo nu poate fi eliberat conditionat si ca poate formula o noua cerere dupa sase luni.

Cristian Borcea este incarcerat la Penitenciarul Jilava dupa ce a fost condamnat definitiv, in anul 2014, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul "Transferurilor de jucatori".

In martie 2014, in dosarul ”Transferurilor de jucatori” au fost condamnati Ioan Becali si Cristian Borcea la cate sase ani si patru luni de inchisoare, Victor Becali la patru ani si opt luni de inchisoare, George Copos la trei ani si opt luni de inchisoare, Mihai Stoica la trei ani si sase luni de inchisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare, iar Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu la cate trei ani si patru luni de inchisoare.

In luna februarie a acestui an, magistratii instantei supreme au decis achitarea lui Cristian Borcea in dosarul privind mita data fostei judecatoare Geanina Terceanu. In acest dosar, Victor Becali a fost condamnat la cinci ani si opt luni de inchisoare, Ioan Becali a primit sapte ani si patru luni de inchisoare, iar Geanina Terceanu a fost condamnata la sapte ani de inchisoare.

 News.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004586 (s)