News Flash:

Untul de Shea reduce vergeturile și ridurile de expresie

9 August 2018
293 Vizualizari | 0 Comentarii
unt de shea

Fructul arborelui african de Shea (Vitellaria paradoxa) este sursa din care se obtine untul de shea.
Untul de shea, sau untul de karité este folosit in mod traditional pentru a reduce ridurile fine, cicatricile si ridurile de expresie precum si pentru a diminua iritatiile pielii provocate de psoriazis, eczeme, arsuri solare, intepaturi de insecte sau orice alte afectiuni cutanate. Untul de shea amelioreaza cicatricile si vergeturile si este considerat de multi drept cel mai bun antidot natural impotriva imbatranirii pielii.
Untul de shea stimuleaza regenerarea celulara, previne imbatranirea pielii si a parului si are proprietati hidratante si nutritive excelente pentru ten si pentru corp. De asemenea, untul de shea are si proprietati cicatrizante si antibacteriene ce ii confera efecte curative si calmente. Reprezinta un excelent tratament pentru buze, sau pentru calcaiele crapate. Tonifica, lumineaza si reda finetea pielii intr-o maniera impresionanta.
Untul de shea este benefic pentru toate tipurile de ten, chiar si pentru cel sensibil. Deoarece este un produs 100% natural este excelent si pentru pielea bebelusilor, prevenind aparitia iritatiilor.

Este un ingredient ideal pentru a fi folosit, impreuna cu alte extracte de plante, in produsele cosmetice. Deoarece untul de shea se topeste la contactul cu pielea, principiile active se absorb foarte usor, fara a lasa urme grase.

Compozitia untului de Shea
Untul de shea este compus in principal din acid palmitic, acid stearic, acid oleic, linoleic si dintr-o fractiune nesaponificabila proprie care ii confera capacitatile hidratante si emoliente.Contine vitaminele A, D, E si F, precum si catechine, antioxidanti din plante, care se regasesc si in ceaiul verde(1)
Vitamina A stimuleaza formarea de noi celule, elimina tesuturile moarte, creste numarul receptorilor pentru hormonii de crestere de la nivelul pielii si accelereaza procesul de cicatrizare. Asigura elasticitatea si finetea pielii, o protejeaza impotriva deshidratarii, favorizeaza regenerarea si previne aparitia ridurilor.
Vitamina D creste absorbtia calciului, favorizeaza retentia si utilizarea sa in organism, dar are si actiune calmanta.
Vitamina E joaca un rol important impotriva imbatranirii. Avand rol antioxidant, el impiedica oxidarea acizilor grasi nesaturati care intra in strctura peretilor celulari. Vitamina E protejeaza impotriva radicalilor liberi, responsabili de pierderea elasticitatii pielii si de aparitia ridurilor, deoarece ei distrug ADN-ul celular.
Cu toate ca nu se cunoaste inca cat de bine sunt absorbite vitaminele din untul de shea, sunt dovezi stiintifice care demonstreaza faptul ca esterii acidului cinamic ajuta la prevenirea deterioararii pielii sub actiunea radiatiilor ultraviolete(3).

Proprietatile curative ale untului de Shea
Proprietatile curative ale untului de Shea sunt datorate prezentei acizilor si a fitosterolilor cum sunt acizii: oleic, stearic, palmitic si linolenic.
Untul de shea nu este saponificabil. El contine alcooli si steroli cu actiune decongestionata si antiinflamatoare, precum si kariten cu proprietati emoliente, fiind o substanta care in contact cu substantele alcaline (de exemplu transpiratia) nu se transforma in sapun, permitand celulelor cutanate sa produca mai mult timp collagen si elastina si favorizand persistentasi patrunderea prin osmoza a principiilor active in derm si epiderm. Aceste proprietati ii confera potentialul pentru vindecarea afectiunilor pielii.
Proprietatile regeneratoare si reparatoare sunt datorate vitaminelor A, D si E. De asemenea, untul de shea creste rezistenta membranei celulare, prin aportul de acizi grasi esentiali.
Alantoina prezenta in untul de shea are o actiune reparatoare asupra mainilor si buzelor crapate.

Proprietatile antiinflamatoare ale untului de shea
Untul de shea contine cativa derivati de acid cinamic, un compus care se gaseste in special in arboreal de scortisoara. In editia din luna mai 2010 a „Journal of Oleo Science,” cercetatorul Toshihiro Akihisa a publicat rezultatele unui studiu in care a investigat efectele a 4 acizi tritepenici si derivati triterpenici ai acidului cinamic, izolati din untul de shea, asupra tesutului cutanat la soareci. Cercetatorii au raportat faptul ca nu numai ca untul de sheaare proprietati antiinflamatoare, dar unul dintre compusi, cinamatul de lupeol, previne apatitia tumorilor, intr-un test de carcinogeneza(2).

untul-de-shea

Utilizari ale untului de Shea
Utilizarea continua a untului de Shea asigura un efect protector pentru combaterea imbatranirii pielii protejand pielea cu o pelicula invizibila ce permite evitarea deshidratarii si este foarte eficienta impotriva agresiunilor cauzate de soare, vant si schimbarea brusca a temperaturii. Este foarte eficient in regenerarea pielii, calmarea pielii iritate si este poate cel mai bun remediu natural impotriva imbatranirii.

Utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii
Utilizarea untului de Shea in timpul sarcinii permite prevenirea aparitiei si formarii de vergeturi. In timpul alaptarii previne formarea de vergeturi pe sani. De asemenea, previne aparitia iritatiilor pe pielea bebelusilor.

Utilizarea untului de shea pentru buze, nas si corp
Untul de shea este folosit pentru tratarea buzelor uscate din cauza frigului, redandu-le stralucirea naturala. Este util si pentru nasul iritat din cauza alergiilor sau a racelilor.
De asemenea, poate fi folosit pentru a da pielii corpului un aspect satinat, hidratat si neted.

Utilizarea de catre persoanele care fac sport
Este foarte eficient pentru articulatiile coatelor si genunchilor si pentru talpi. Utilizarea sa este recomandata inainte si dupa exercitiile fizice pentru ca face pielea mai supla si reduce bataturile. Untul de shea permite recuperarea rapida a muschilor si a elasticitatii pielii si stimuleaza eliminarea toxinelor.

Ingrijirea parului cu unt de shea
Untul de shea protejeaza parul impotriva efectelor razelor solare si are efect regenerator asupra structurii capilare, conferindu-i finete, stralucire si volum.

Utilizarea untului de Shea pentru pielea foarte sensibila
Untul de shea se caracterizeaza printr-o intensa si durabila putere de hidratare pentru ten si corp. Are un efect antiiritant prin excelenta, fiind ideal pentru pielea care se inroseste usor, cu tendinte alergice, sau care nu a fost ingrijita mult timp.
Utilizarea untului de Shea in ingrijirea tenului

Untul de shea actioneaza ca un protector impotriva actiunii razelor solare, permitand obtinerea unui bronz natural si de durata, fara deterioararea pielii. In plus, poate fi folosit pentru tipurile de ten acneic sau gras, pentru ca nu lasa urme grase.
Proprietatile nutritive si continutul ridicat in vitamina F, un component vital al membranelor celulare, fac ca untul de shea sa redea elasticitatea pielii.

Alte utilizari ale untului de shea
Untul de shea inmoaie si face mai fine pielea si lemnul, de aceea este folosit pentru intretinerea instrumentelor muzicale care sunt fabricate din aceste materiale. Africanii folosesc unt de shea la gatit, iar in alte parti ale lumii este adaugat la fabricarea margarinei.
Untul de shea este un substitut ideal al untului de cacao si este folosit la fabricarea ciocolatei sau a dulciurilor.
Pe langa utilizarea sa in produsele cosmetice si alimentare, untul de shea este folosit si la fabricarea produselor farmaceutice.

Unt de shea – Precautii
Untul de shea este disponibil diferite grade de puritate, in functie de metoda de extractie. Pentru cele mai bune rezultate este de preferat folosirea untuluide Shea nerafinat, sau de grad A. Daca stiti ca aveti alergie la orice alte fructe de tipul nucilor sau alunelor, este posibil sa apara o rectie alergica si la untul de shea De aceea, este mai bine sa consultti medicul inainte de a folosi produse pe baza de unt de Shea.


shea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0935 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017893 (s)