News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara solicita predictibilitate in finantarea invatamantului superior

31 Martie 2015
1561 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara (UVT) solicita predictibilitate in finantarea invatamantului superior si isi doreste un sistem competitional transparent, bazat pe reguli clare, a declarat luni rectorul prof.univ.dr. Marilen Pirtea. 
'UVT si-a exprimat constant dorinta pentru un sistem competitional transparent si din care sa dispara un anumit mod de asistenta sociala aplicat unora din universitatile romanesti mentinute doar din ratiuni subiective, adesea politice. UVT si-a manifestat in mod accentuat in ultimii ani pozitia pentru un invatamant superior care sa fie finantat pe criterii ce tin de calitatea actului educational, de rezultatele obtinute in cercetare, de rolul social si economic pe care institutiile de invatamant superior il dezvolta la nivel local, regional si national', a afirmat prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT. 
Rectorul sustine ca institutia pe care o conduce a oferit in mod constant dovada calitatii activitatilor sale prin prezenta pe locuri de top in nenumarate clasificari internationale, cum ar fi QS World University Ranking 2014 (Top 700+ alaturi de UAIC si UBB; domeniul 'Limbi moderne' se regaseste in top 200), URAP 2014 (pozitia 1.056 din 2.000, categoria B+; la nivel national UVT - pozitia a cincea din 18, domeniul Fizica - locul doi, domeniul Matematica - locul cinci), ScimagoIR (pozitia 1.202 din 5.100 institutii, la indicatorului Excellence UVT este pe prima pozitie in clasificarea la nivel national), U-Multirank (domeniul Fizica din UVT pe prima pozitie in ceea ce priveste rata de citari, volum de publicatii cu numar mare de citari, precum si in ceea ce priveste volumul de publicatii in colaborare cu parteneri industriali). 
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005430 (s)