News Flash:

Universitatea de Vest din Timisoara, la ceas aniversar

8 Aprilie 2014
684 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea de Vest din Timi oara UVT
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) sărbătoreşte 70 de ani de la înfiinţare printr-o paletă foarte variată de manifestări şi evenimente, primul care deschide seria omagială fiind sportul.
'În acest an aniversăm 70 de ani de existenţă. Pentru unii înseamnă foarte puţin, considerându-ne o universitate foarte tânără. Cred că în momentul de faţă, la nivel naţional, este o fugă directă după istorie şi multe universităţi îşi descoperă tot felul de ani de înfiinţare, datând de 100-150 de ani, este o dispută între Babeş Bolyai din Cluj şi Al.I. Cuza din Iaşi, ca universităţi; mai nou se pare că Universitatea Politehnica din Bucureşti este mai veche. Noi spunem că avem 70 de ani de când avem decret regal şi UVT a fost înfiinţată în mod oficial', a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara.
Vârful evenimentului va fi în 22-24 mai, dar pe parcursul întregului an vor avea loc manifestări extrem de variate - artă, cultură, spectacole, lansări de carte.
'Vom marca ziua aniversară printr-o premieră în Timişoara - o şedinţă a Consiliului Naţional al Rectorilor din România, care va fi prezent aici în luna mai', a completat Pirtea.
În prag de sărbătoare, UVT provoacă celelalte universităţi din Timişoara, profesori şi studenţi, într-un campionat de fotbal. 
'În contextul sărbătoririi celor 70 de ani ai UVT, venim cu această iniţiativă care să aducă laolaltă, pe terenul de sport, echipele universităţilor de stat într-o sărbătoare comună, a vieţii academice timişorene. Sărbătoarea UVT 70 este a întregii comunităţi şi ne dorim să avem alături de noi şi celelalte universităţi din Timişoara pentru a celebra educaţia, cultura, civilizaţia, sportul', a spus rectorul Marilen Pirtea.
Întrecerea va avea loc în luna mai. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1010 (s) | 26 queries | Mysql time :0.014714 (s)