News Flash:

Unic in Romania. Magazinul fara vanzator, unde oamenii lasa banii intr-o cutie

20 Iulie 2018
661 Vizualizari | 0 Comentarii
magazin

Nicolae Tandrau, un fermier roman din judetul Hunedoara, si-a deschis un magazin unic in Romania: nu exista vanzator si nici paznic, iar oamenii lasa intr-o cutie banii pe care ii au de platit pentru produsele cumparate, scriu jurnalistii de la „Adevarul”.

Deveanul a cultivat pe terenul sau si al unor vecini cu care s-a asociat aproape un hectar porumb dulce, nemtesc si american, pentru comercializare. Apoi, a inchiriat un loc de parcare in zona unui hipermarket din Deva si a amenajat acolo standul de vanzare a porumbului dulce.

„Dimineata las pe tejghea mai multe lazi cu stiuleti de porumb, langa care se afla o cutie in care clientii pot introduce banii. Exista si un afis pe care scrie „Vanzare in sistem: cinste si onoare”. Pana seara, cand ma intorc de la lucru, locul nu este supravegheat de nimeni. Totusi, multi dintre cei care vin sa cumpere lasa bani pentru porumbul luat, dovedindu-si astfel omenia”, a declarat Nicolae Tandrau pentru adevarul.ro.

„Este o mare bucurie sa observi ca oamenii, dupa ce pun bani in cutie, pleaca de acolo cu un sentiment de multumire, ca sunt cinstiti. Sunt si oameni care nu platesc, dar eu mi-am asumat riscul cu furatul si privesc partea plina a paharului. Este si un fel de arta ce se intampla acolo. De fapt, omul nu isi duce acasa numai porumbul, ci isi duce acasa si cinstea si onoarea lui. O data am stat in masina in apropiere de stand si m-am uitat la ce se intampla. Am vazut copii care ii intrebau pe parintii care luau porumb ce inseamna cinste sau onoare, iar parintii le explicau. Am vazut oameni care veneau preocupati de grijile zilei, iar cand plecau de la stand, dintr-o data scoteau pieptul inainte, ridicau capul sus, demn, si se vedea pe ei ca au descoperit ca, de fapt, sunt oameni cinstiti. Sunt lucruri simple, pe care le-am vazut acolo, dar extrem de importante”, a mai povestit el.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005047 (s)