News Flash:

Ungaria a inceput constructia gardului de la granita cu Croatia

18 Septembrie 2015
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
gard frontiera
Ungaria a inceput vineri dimineata construirea unui gard provizoriu la granita cu Croatia si a desfasurat deja la frontiera sute de militari si de agenti de politie pentru a stavili afluxul de migranti, a anuntat premierul Viktor Orban, citat de MTI si de Reuters.
Seful guvernului de la Budapesta a declarat la postul public de radio Kossuth ca gardul urmeaza sa aiba o lungime de 41 de kilometri si ca 'linia de aparare preliminara' va fi gata pana la sfarsitul zilei. Cateva sute de militari si de politisti au fost trimisi la granita ungaro-croata, a adaugat premierul ungar. 
'Trebuie sa punem in aplicare aceleasi masuri precum cele de la granita sarbo-ungara', a spus Orban, adaugand: 'Stim cine a organizat atacul impotriva statului ungar dinspre teritoriul sarb'. 
Pe de alta parte, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto si omologul sau sloven Karl Erjavec si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca autoritatile croate ii trimit pe migranti in Ungaria si Slovenia in loc sa le ofere asistenta. Cei doi sefi ai diplomatiei au discutat la telefon despre situatia din Croatia si au constatat ca sistemul de asistenta pentru imigranti din aceasta tara a intrat in colaps intr-o singura zi. 
Croatia a inchis joi "pana la noi ordine" sapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia dupa patrunderea masiva a migrantilor din Orientul Mijlociu aflati pe teritoriul tarii vecine. Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina si Erdut. Doar punctul de trecere de la Bajakovo, precum si autostrada Belgrad-Zagreb, au ramas deschise, relateaza EFE. Peste 11.000 de migranti au trecut in ultimele doua zile granita croata venind din Serbia. Portalul de stiri 24sata a informat ca, in pofida acestor masuri, migrantii continua sa intre in tara, traversand campurile. 
Televiziunea publica din Croatia, HTV, a prezentat in noaptea de joi spre vineri imagini cu migranti care intrau in Croatia prin toate punctele de frontiera din est, cu Serbia, si care circulau fie pe jos, fie cu mijloace de transport publice sau private, pe sosele, linii de cale ferata si traversand campuri. Postul HTV a apreciat ca acest flux continuu de migranti dovedeste ca politia croata a scapat situatia de sub control. 
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005064 (s)