News Flash:

Unde se pot refugia timisorenii pe timp de canicula

29 Iunie 2015
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula
In Timisoara se vor deschide puncte de refugiu in perioada caniculara, locuri unde oamenii pot bea un pahar de apa si se pot racori pentru cateva minute in zilele toride. Subprefectul de Timis, Zoltan Marossy, a propus ca si bisericile sa devina locuri unde locuitorii sa se poata refugia de canicula.
Meteorologii au spus deja ca urmeaza o vara secetoasa, iar temperaturile vor urca spre valori greu de suportat, mai ales de cei mai in varsta, care sufera de diferite boli. Subprefectul propune ca institutiile de cultura si bisericile sa aiba portile deschise in aceasta perioada pentru a le oferi oamenilor adapost de canicula.
„Atunci cand se activeaza aceste centre de refugiu sa-i rugam pe toti cei care au institutii de cultura sa deschida si ei portile. La Filarmonica, Muzeul de Arte, chiar daca e foarte cald, nu strica oamenilor sa intre in aceste centre de cultura. Luati legatura si cu bisericile, vara este foarte placut sa intri intr-o biserica, oamenii se pot reculege acolo. Stiu ca din unele motive organizatorice si financiare unele biserici se inchid pe timpul zilei. Sa oferim mai multe sanse oamenilor care se supraincalzesc”, a spus Zoltan Marossy, subprefectul de Timis, in sedinta Colegiului Prefectural, in fata directorilor de institutii publice, scrie tion.ro.
Locurile amenajate vor fi aprovizionate cu apa potabila, iar aici timisorenii se vor putea racori si hidrata. Aceste puncte nu inlocuiesc asistenta medicala de specialitate si nu au structura unui cabinet medical.
Medicii au si cateva recomandari pentru perioada cu disconfort termic. Acestia ii sfatuiesc pe timiseni sa evite iesirile din casa la orele amiezii, sa se hidrateze, sa isi protejeze corpul, ochii si capul de razele soarelui, sa poarte imbracaminte usoara, in culori deschise si sa isi rezolve toate obligatiile in perioada diminetii.

in timisoara meteorologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)