News Flash:

Un student roman a inventat masina viitorului. Atinge 1200 km/h si a fost premiata de fondatorul Tesla & SpaceX!

26 Septembrie 2017
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
studwent
Un student clujean a primit premiul pentru inovatie in cadrul competitiei Hyperloop, initiata de omul de afaceri Elon Musk (Tesla si SpaceX), care vizeaza gasirea unei alternative de transport a viitorului. Romanul face parte dintr-o echipa internationala care a pus bazele unui sistem capabil sa transporte calatori printr-un tunel depresurizat, cu peste 1.200 de kilometri pe ora, scrie Actual de Cluj.
Denis Tudor, student la Electronica, e membru in una din cele cateva sute de echipe care s-au inscris la competitia Hyperloop. Romanul face parte dintr-o echipa internationala – rLoop, care a primit premiul pentru inovatie si acum lucrul la proiect e dus mai departe.
“Am petrecut o vara in Silicon Valley, unde am reusit sa punem bazele capsulei. Luam Uber, mancam unde era mai ieftin, eram limitati cu banii. Am reusit sa construim aceasta capsula, aproape integral”, spune Denis.
Studentul roman s-a intors acasa, la Bucuresti, in septembrie 2016, fiindca urma ultimul an de Facultate. Intre cursuri si cu examene, a lucrat de la distanta pentru continuarea proiectului.
“SpaceX a venit cu tubul, noi cu capsula noastra. Eram in mijlocul sesiunii cand m-am intors in State, credeam ca ceilalti colegi au terminat. Am ajuns insa in LA si am descoperit ca la capsula mai e mult de muncit. Am lucrat zi si noapte pana la competite. 95% eram gata cu ea. Doi ingineri de la SpaceX au venit sa vada ce facem si ne-au spus: nu puteti lansa capsula, aveti problema la sistemul de franare. Aveam 3 ore sa rezolvam problema. Am reusit sa rezolvam ce mai era de rezolvat si am lansat-o. Nu am ajuns la vitezele MIT, dar am lansat-o”, isi povesteste Denis Tudor aventura americana.
Victoria a fost sarbatorita cu palinca adusa de la Cluj, a mai declarat Denis care dupa ce isi va da licenta se va intoarce in SUA pentru a-si duce visul mai departe.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1315 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004738 (s)