News Flash:

Un spital militar de campanie, pentru cei infectati cu Ebola, va fi deschis langa aeroportul Otopeni

14 Noiembrie 2014
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
Pacientii care vor fi diagnosticati cu Ebola vor fi tratati intr-un spital militar de campanie care va fi operational, de la sfarsitul lunii noiembrie, in apropierea aeroportului international Henri Coanda si care va dispune de echipament individual de protectie si decontaminare a personalului.
Anuntul legat de acest spital a fost facut joi, la Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie 2014, de dr. Alexandru Rafila, consilier in Ministerul Sanatatii (MS).
"Este vorba despre un spital militar in subordinea MApN, care, avand caracter militar, este pazit. Nu este un spital pentru circuitul civil, nu trateaza pacienti cu boli obisnuite, este doar in rezerva, pentru tratarea unui astfel de caz. Este vorba despre un spital tip container, alimentat cu energie electrica, cu apa, au facilitati pentru decontaminarea materialului infectios si pentu decontaminarea personalului care va lucra acolo. Extrem de important este si echipamentul individual de protectie care trebuie asigurat pentru personal", a spus Rafila.
Referitor la protectia personalului, consilierul din MS a subliniat ca procedurile de imbracare si dezbracare a personalului sunt extrem de "delicate". "Acolo unde au existat contaminari ale personalului medical, ma refer in SUA si Germania, s-a constat ca aceasta contaminare s-a produs in timpul dezbracarii acestui echipamentl", a spus Alexandru Rafila.
Potrivit medicului, spitalul de campanie pentru pacientii cu Ebola va avea cateva zeci de paturi.
"In momentul de fata, intreaga activitate (legata de prevenirea si gestionare cazurilor - n.r.) este coordonata de la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta si de Ministerului Sanatatii, printr-un secretar de stat. Este un proces in derulare permanenta. Daca cineva vine dintr-o zona afectata sau a fost contact cu un astfel de pacient, intra in sistemul de monitorizare, un sistem care se actualizeaza permanent. Transportul acestor pacienti se face prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta, care se ocupa de achizitia echipamentelor dedicate acestui tip de transport. In fiecare judete exista cate o ambulanta desemnata pentru transportul unui caz suspect", a mai spus Rafila.
In ceea ce priveste tratamentul eventualelor cazuri, consilierul din MS a explicat ca la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" exista deja o sectie dedicata izolarii si tratarii acestor pacienti, urmand sa functioneze si spitalul militar de campanie.
"Se lucreaza la instalarea acestui spital. Va urma o perioada in care se va face un training pentru personalul care va fi desemnat sa lucreze in acest spital. Este foarte important ca personalul medical sa faca o pregatire specializata care sa permita ingrijirea pacientului, iar pe de alt parte sa previna transmiterea, inclusiv la personalul medical", a adaugat Alexandru Rafila.
Pacientii suspectati de infectare cu Ebola vor fi adusi la spital cu ambulante SMURD sau de la Serviciul de Ambulanta, care vor fi echipate cu cabine speciale ce previn contaminarea personalului insotitor, a mai precizat dr. Rafila. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007195 (s)