News Flash:

Un sofer a stricat pista de biciclete de pe malurile Canalului Bega

18 Mai 2017
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
pista serbia
Pista de cicloturism de pe malurile Canalului Bega, in aval de Timisoara spre Serbia, dar si corpul digului au fost distruse de soferul unui autoturism, care circula cu o remorca cu barca. 
''Datorita greutatii, autoturismul a produs distrugeri in corpul digului (pe taluzul digului cat si in covorul asfaltic al pistei), cu un diametru de aproximativ 90 de centimetri. Atragem atentia cetatenilor ca aceasta lucrare este pista pentru biciclete, nu pentru masini, iar conform Legii apelor, circulatia cu autovehicule pe digurile de aparare este interzisa si pedepsita cu amenzi de pana la 7.000 de lei'', a declarat directorul Apelor Banat, Titu Bojin, intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES. 
Serviciul de Inspectia Bazinala de Apa Banat a intrat in posesia dovezilor foto care atesta implicarea respectivului autoturism cu remorca in distrugerea corpului digului, in momentul de fata desfasurandu-se demersurile legale pentru identificarea proprietarului autoturismului, care poate fi sanctionat. 
In calitate de administrator al pistei de cicloturism, Apele Banat au dotat pista cu stalpi reflectorizanti pentru ghidaj, indicatoare de semnalizare care avertizeaza cetatenii ca circulatia autoturismelor pe pista este interzisa, borne kilometrice si bariere in dreptul drumurilor laterale existente pentru a impiedica accesul autovehiculelor pe pista de cicloturism, respectiv pe digul de aparare. 
De-a lungul celor doi ani de cand a fost inaugurata pista, au fost inregistrate numeroase vandalizari si distrugeri ale covorului asfaltic al acesteia, furturi de placute reflectorizante, de stalpi reflectorizanti, distrugeri de cosuri de gunoi din refugiile pentru biciclisti, vandalizarea unor refugii pentru biciclisti, distrugerea placilor de afisare permanenta cu investitia proiectului. 
Cei care sunt gasiti vinovati risca refacerea completa a bunului distrus sau vandalizat. 
Pista de cicloturism incepe in aval de Podul Modos din Timisoara si continua, pe o lungime de 37 de kilometri, pana la frontiera cu Serbia, scopul constructiei pistei de cicloturism fiind acela de a dezvolta potentialul turistic local si regional, cat si acela de a promova cooperarea transfrontaliera romano-sarba prin dezvoltarea acestui tip de turism alternativ. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004717 (s)