News Flash:

Un singur sambure elimina pietrele de la rinichi – O veche reteta indiana

25 Aprilie 2018
3711 Vizualizari | 0 Comentarii
sambure

In functie de soi, samburele de avocado poate ocupa o parte semnificativa din fructul care si asa este destul de scump. Ce am putea face ca sa nu aruncam samburii de avocado?

Din start va spunem ca un singur sambure ar putea sa va scape de pietre la rinichi si vezica biliara, sa trateze tulburarile digestive si sa reduca nivelul de colesterol in sange.

Sambure de avocado
Primul gand care iti vine cand tii in maini un sambure de avocado e sa-l semeni. Daca aveti suficienta rabdare, ati putea obtine plante roditoare chiar in casa dvs.

Cei care au indraznit sa guste samburele de avocado, pot confirma ca acesta are un gust care, sa zicem asa, lasa de dorit. Gustul amar al acestuia e cauzat de prezenta taninurilor, compusi care in cantitati mari pot fi toxici.

De asemenea samburele contine persina, o toxina fungicida, care poate fi otravitoare pentru unele animale: caini, pisici, iepuri, cai, bovine s.a.

Cei care au indraznit sa guste samburele de avocado, pot confirma ca acesta are un gust care, sa zicem asa, lasa de dorit. Gustul amar al acestuia e cauzat de prezenta taninurilor, compusi care in cantitati mari pot fi toxici.

De asemenea samburele contine persina, o toxina fungicida, care poate fi otravitoare pentru unele animale: caini, pisici, iepuri, cai, bovine s.a.

Pentru a beneficia din plin de efectele vindecatoare ale samburilor de avocado, ei trebuie preparati intr-un mod corect. Inainte de utilizare curatati samburele de membrana maro si uscati-l bine. Apoi dati-l la razatoare si puneti-l in cuptor la temperatura mica pentru o ora. Masa obtinuta ar trebui sa fie usor rumenita si sa capete o nuanta aurie-rosiatica.
Praful obtinut se poate adauga in cocktailuri cu lapte, in smoothie, terciuri sau salate de fructe. Consumul de samburi de avocado este recomandat in caz de obezitate, ateroscleroza si probleme cu tensiunea arteriala. Va reamintim ca este contraindicat consumul acestui produs in stare cruda.

Proprietatile benefice ale samburelui de avocado

1. Are proprietati antiinflamatorii:
Testele efectuate asupra rozatoarelor au demonstrat ca samburii de avocado au proprietati antiinflamatorii, datorate prezentei flavonoizilor in componenta lor.

2. Este un antibiotic natural
Cercetatorii brazilieni au demonstrat ca extractul de sambure de avocado elimina anumite infectii fungice (cum ar fi Candida) si distruge virusul asa-numite febre galbene (pesta americana).

3. Este benefic pentru digestie
Cu multe secole in urma amerindienii foloseau samburii de avocado pentru tratamentul tulburarilor digestive.

4. Este o sursa de antioxidanti
Avocado este amintit adesea printre produsele cu o concentratie ridicata de antioxidanti, fapt valabil inclusiv si pentru samburele acestui fruct.

In anul 2003 cercetatorii de la Universitatea din Singapore au ajuns la concluzia ca samburii de avocado, la fel ca si samburii de mango, contin o cantitate insemnata de “luptatori” impotriva radicalilor liberi, anume catechine si procianide.

5. Scade nivelul de colesterol
Efectul scaderii nivelului de colesterol este legat de continutul ridicat de fibre in samburele de avocado, aceasta impiedicand absorbtia grasimilor nocive in tractul gastro-intestinal. Antioxidantii naturali au efect benefic si asupra sistemului cardio-vascular. Acestia incetinesc oxidarea lipidelor si formarea placilor arteriale.
In afara de aceasta remediile pe baza de sambure de avocado sunt eficiente in caz de eruptii cutanate, par si pielea grase, dar si matreata. Masa de sambure faramitat se foloseste pentru exfoliere si masti pentru fata.

O alta metoda originala de utilizare a samburilor de avocado este crearea de bijuterii si figurine. Arta mereu ne ajuta sa privim cu alti ochi grijile cotidiene.

E curios ca in calitate materie prima pentru crearea acestor figurine serveste ceva ce majoritatea dintre noi arunca la cosul de gunoi. E pur si simplu uimitor!

Reteta naturista impotriva pietrelor la rinichi si vezica biliara: Aceasta reteta a fost descoperita in India. Simplitatea sa, alaturi de eficacitatea remarcabila, va vor impresiona pozitiv.

Ingrediente
– 1 sambure de avocado
– 200 ml de apa calda

Mod de preparare
1. Inlaturati pelicula maro de pe sambure si uscati-l bine.
2. Taiati-l marunt si dati-l la blender.
3. Dizolvati praful obtinut in apa. Cantitatea de praf obtinuta din 1 sambure trebuie impartita in 4 portii.
4. Remediul se administreaza nu mai des de o data pe zi, cel mai potrivit moment fiind inainte de somn. Luati acest remediu pana cand vedeti schimbari remarcabile.

Respectati doza si pretuiti-va sanatatea! Totodata nu uitati sa consultati medicul specialist inainte de a administra acest sau orice alt remediu naturist.

Prietenii dvs. cunosc despre aceste beneficii extraordinare ale avocado? Distribuiti-le aceste informatii extrem de utile si nu uitati sa cumparati cateva fructe data viitoare cand mergeti la magazin!


cocktailuri samburi avocado
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005906 (s)