News Flash:

Un reprezentant al diasporei sustine ca 10 romani ar fi murit in urma cutremurului din Italia. Consilier local: Circa 100 de romani traiesc in Amatrice

25 August 2016
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
amatrice
In urma seismului din Italia si-ar fi pierdut viata 10 romani pana in acest moment, iar numarul persoanelor disparute nu este cunoscut inca din cauza ca nu exista date oficiale despre ele, sustine un reprezentant al diasporei, in timp ce Ministerul Afacerilor Externe anunta ca au murit cinci romani.
"In acest moment, neoficial se vorbeste despre 10 romani decedati in partea Rieti, nordul Lazio. In legatura cu persoanele disparute, problema este ca multi romani sunt plecati in concediu in aceasta perioada. Apoi, foarte multi romani din Italia lucreaza la negru, ei nu exista in nicio evidenta, deci nu se stie numarul lor", a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Nicolae, secretarul sindicatului Unioni Italiana del Lavoro (UIL).

Oficial, Ministerul Afacerilor Externe a anuntat cinci cetateni romani morti in urma seismului, potrivit ultimelor informatii obtinute din Italia.
Consilierul local in Verbania (Italia), Adrian Chifu, a declarat pentru MEDIAFAX ca in orasul Amatrice, localitatea cea mai apropiata de epicentru, locuiesc circa o suta de romani.
"Sper ca majoritatea erau in concedii in Romania si sa nu mai gaseasca alti morti. Pana la urma se confirma cele cinci persoane decedate in urma cutremurului. (…) Sunt ultimele ore cand pot fi salvate persoanele de sub daramaturi", sustine consilierul local.
Acesta a adaugat ca tine legatura in permanenta cu comunitatea romanilor din zona si cu Primaria Amatrice.
"Autoritatile romane au intervenit asa cum trebuie. Felicitari Ambasadei si voluntarilor care inca dau o mana de ajutor autoritatilor italiene", a spus Chifu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004539 (s)