News Flash:

Un nume greu din fotbalul romanesc, dupa gratii. A primit trei ani cu executare!

9 Aprilie 2015
1311 Vizualizari | 0 Comentarii
catuse
Judecatorii instantei supreme l-au condamnat definitiv pe fostul sef al arbitrilor din Romania, Vasile Avram, la trei ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, dupa ce au admis apelul facut de DNA impotriva deciziei de achitare a CAB.
Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Vasile Avram a fost trimis in judecata pentru ca, in 21 mai 2011, cand era supervizor la meciul de fotbal FCM Targu Mures - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, a primit de la omul de afaceri Sorin Terbea suma de 19.000 de euro in scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tirgu Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012.
Un complet de trei judecatori de la instanta suprema a decis, miercuri, in majoritate, desfiintarea totala a deciziei de achitare data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in cazul lui Vasile Avram, si a complicilor sai.
Dupa rejudecarea cauzei, magistratii l-au condamnat pe Vasile Avram la trei ani de inchisoare si doi ani pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi pentru luare de mita si la sase luni de inchisoare pentru tentativa la fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura directa cu infractiuni de coruptie. Instanta suprema a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de trei ani din care au scazut retinerea si arestarea preventiva de la 24 septembrie 2011 la 21 noimebrie 2011.
Alaturi de Avram a fost condamnat de judecatorii ICCJ si avocatul Adrian Penciu la sase luni de inchisoare pentru tentativa la instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu infractiuni de coruptie, la sase luni de inchisoare pentru favorizarea infractorului comisa in legatura cu infractiuni de coruptie. Instanta a contopit cele doua pedepse si a stabilit suspendarea executarii lor termnenul de incercare in cazul acestuia find de doi ani si jumatate.
Complicele celor doi, Vasile Constantin Chiorean, a fost achitat de magistratii ICCJ pentru fapta de dare de mita si pentru complicitate la luare de mita
Fata de Ioan Sorin Terbea judecatorii au stabilit incetarea procesului penal pornit impotriva sa pentru dare de mita si aceeasi decizie a fost luata si fata de Nicolae Iacobescu pentru fapta de dare de mita si pentru complicitate la luare de mita, ca urmare a decesului celor doi.
Pe latura civila, instanta suprema a decis confiscarea de la Avram a sumelor de 19.000 de euro si 6.647 de euro prin obligarea inculpatului la plata catre stat a acestor sume (echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii) si a constatat ca acesta a consemnat la CEC Bank suma de 22.000 de euro la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie
ICCJ a mentinut totodata sechestrul asigurator asupra bunurilor lui Avram pana la concurenta celor doua sume si l-a mai obligat pe acesta la plata a 40.173 de lei (din care 3.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare din cursul urmaririi penale, 35.173 lei contravaloare expertiza tehnica judiciara si 2.000 lei cheltuieli judiciare la instanta de fond).
Judecatoarea Simona Cristina Nenita a facut opinie separata fata de colegii sai si a stabilit ca Avram si Penciu sa fie achitati, fiind de acord cu colegii sai in privinta celorlalte dispozitii ale deciziei de miercuri, care este definitiva.

Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Terbea si ceilalti inculpati din dosarul de coruptie din arbitraj au fost achitati, potrivit deciziei luate in 15 mai 2013 de Curtea de Apel Bucuresti.
Mediafax.ro 

Galerie Foto

vasile_avram
tirgu mures vasile avram
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006821 (s)