News Flash:

Un nou sens giratoriu in zona Stadionului Dan Paltinisanu

22 Septembrie 2014
620 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Primariei Timisoara au impus desfiintarea garajelor de pe strada Dr. Aurel Paunescu-Podeanu anuntand, inca din primavara, ca artera care merge dinspre Stadionul „Dan Paltinisanu” spre Calea Stan Vidrighin va fi largita, dar lucrarile s-au tot amanat. Autoritatile spun acum ca este nevoie de o lucrare mai complexa: intentioneaza sa realizeze si un sens giratoriu in zona.
Largirea strazii Dr. Aurel Paunescu-Podeanu s-a amanat, chiar daca zecile de garaje din tabla care erau pe aceasta artera au fost desfiintate inca din luna martie. Tot atunci, in primavara, reprezentantii municipalitatii au anuntat ca intentioneaza sa largeasca la patru benzi strada Podeanu. Inceperea lucrarilor s-a tot amanat, iar intre timp s-au schimbat planurile, in sensul ca autoritatile locale au ajuns la concluzia ca este nevoie si de un sens giratoriu in zona.
„Trebuie sa dispara garajele ca sa putem face orasul mai frumos, mai functional, mai modern. Pe Podeanu erau garaje din tabla, ele nu aveau autorizatie, noi am fost concesivi cu cetatenii, nu a ramas uitata acea lucrare. Veti vedea ce frumos vom face amenajarea acolo, dar din pacate a luat mult timp realizarea proiectului, cred ca este pe terminate. Nu se mai face pe reparatii, pana la urma sunt modificari, am ajuns la concluzia ca vom face modificari mai importante, inclusiv un giratoriu in zona Novatim, intre Novatim si stadion”, a explicat zilele trecute primarul Nicolae Robu.
Edilul crede ca se impun reorganizari in zona respectiva, mai ales ca se pregateste largirea la trei benzi a strazilor Surorile Martir Caceu si Aleea FC Ripensia, lucrari cuprinse intr-un proiect care ar urma sa fie realizat pe fonduri europene, proiectul „Michelangelo 2”.
„E o idee interesanta. Sensul giratoriu va fi cum vii dinspre Surorile Martir Caceu, dar putin mai in dreapta inspre Stadionul „Dan Paltinisanu”. Va fi foarte functionala zona, vom asigura fluenta. Toate trebuie sa le corelam, mai ales acum ca a aparut oportunitatea introducerii la finantare a proiectului Michelangelo 2, si atunci lucrurile se leaga. Ca sa dam fluenta Aleii FC Ripensia cu trei benzi, cum o vom face, se impune si aici o modificare. Si atunci a fost nevoie de proiect pentru Podeanu si nu de interventie de reparatie, ca initial am vrut sa mergem pe fonduri de reparatii si sa punem bordurile mai departe, sa mai cream doua benzi si cu asta basta. Dar vom face amenajari mai complexe, care nu se pot face decat cu proiect”, a mai afirmat Robu.
Primarul estimeaza ca lucrarile ar putea incepe in cursul anului viitor. Pe Podeanu ar urma sa fie patru benzi de circulatie si vor fi amenajate locuri de parcare.
„Ca si executie va fi anul viitor, scrie Tion.ro. Noi acum dam drumul la licitatie, de indata ce primim proiectul, si in primavara ne apucam de lucrare. Strada Podeanu va fi largita la patru benzi si vom avea locuri de parcare pe ambele parti, aproape pe toata portiunea, pentru ca este si o zona mai ingusta. Nu cred ca ajungem la gradinile oamenilor”, a anuntat Robu.

robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0854 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026319 (s)