News Flash:

Un nou scandal pe masa ISJ Timis! Sunt verificate transferurile mai multor elevi la scoli de elita

5 Decembrie 2015
1734 Vizualizari | 1 Comentarii
isj timis2
Inspectoratul Scolar Timis verifica modul in care s-au facut unele transferuri ilegale de elevi de la scoli mai putin agreate de protipendada Timisoarei la licee de elita. Un astfel de transfer ar fi avut loc in aceasta vara spre Liceul „J. L. Calderon” din Timisoara. 
Desigur, este foarte deranjant, mai ales pentru elevii care au tras pe branci sa intre intr-u liceu de elita, unde linia se trage sub media 9.00, de exemplu, si care se trezesc prin semestrul II al clasei a XI-a sau prin clasa a X-a ori chiar a XI-a (pentru ca exista o tactica, nu se face transferul imediat, ci dupa ce „se mai uita”) cu noi colegi de clasa, care au picat cu brio si au fost repartizati pe la te miri ce scoli, iar acum, devin „de elita”. Uneori, se spune ca „au dat diferente” pentru transfer, la materiile pe care nu le-au facut pana atunci sau care, in functie de profil, au avut o alta programa de studiu, mai putin pretentioasa.
Indiferent de cate diferente se dau, acestea nu tin locul emotiilor si a stresului prin care trece un candidat in examen, scrie ziuadevest.ro.
„Am trimis o echipa sa verifice situatia. S-a constatat ca s-au facut transferuri in mod incorect la J.L. Calderon, nu s-a respectat regulamentul. Probele de diferenta au fost date la anumite discipline mai tarziu decat prevede regulamentul. Fiecare transfer ar trebui aprobat dupa ce fiecare caz este analizat extrem de atent”, a spus presei Aura Danielescu, sefa Inspectoratului Scolar Timis. 
Speram sa se constate ca totul a decurs legal, pentru ca altfel, cel care va suferi va fi elevul impricinat.
Am cunoscut cazuri cand un elev a picat la diferenta foarte mica la admiterea pentru clasa a IX-a, la sectia pe care si-a dorit-o, a ajuns la o sectie nedorita, dintr-o scoala nedorita si a urmat calvarul pentru el. Fiindca, intr-adevar, daca vrei sa dai admitere la Arhitectura sau la Medicina sau la Informatica, iar tu ai fost aruncat de calculator la nu stiu ce scoala unde e jale (si sa nu mai fim ipocriti, spunand ca toate scolile au profesori foarte buni!), de acel elev se alege praful. Pentru ca inclusiv comportamentul elevilor este radical diferit intr-o scoala de elita de cel din... multe altele.
Elevii respectivi au avut inclusiv nota la purtare scazuta, pentru ca se simteau „sufocati” de incapacitatea celorlalti colegi de clasa de a se ridica macar la un nivel mediu. Iar „victimele” se topeau in mijlocul lor. Au dat diferente si s-au salvat, au intrat in clasele dorite, iar parcursul lor a redevenit excelent.
Un pas gresit la aceasta varsta poate ingropa un elev, mai ales daca liceanul chiar isi doreste sa invete si sa aiba un traseu universitar.
Pentru familiile care vor transferuri doar de un „ambat”, nu vad rostul. Nici copilul nu va fi la nivelul pretentiilor scolii de elita, si se mai trezesc cu probleme pe cap.
Speram ca elevii in discutie sunt cu adevarat valorosi si ca totul a urmat procedura legala.

timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004609 (s)