News Flash:

Un nou santier in Timisoara. Ce ne pregateste Primaria, pe Calea Martirilor

8 Octombrie 2014
700 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Primariei Timisoara pregatesc un nou santier, care ar urma sa se intinda pe 2 ani: vor sa largeasca la patru benzi Calea Martirilor, artera care duce spre comuna Giroc. Vorbim despre tronsonul de la strada Lidia pana la iesirea din oras. Lucrarea este estimata la peste 3,7 milioane de euro. Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a sedintei de vineri aprobarea studiului de fezabilitate pentru aceasta investitie.
Calea Martirilor reprezinta artera de legatura a municipiului Timisoara cu DJ 595, Timisoara – Giroc. Reprezentantii municipalitatii spun ca drumul de la iesirea din oras spre Giroc trebuie extins si modernizat avand in vedere dezvoltarea pe care a cunoscut-o zona in ultimii ani.
„Calea Martirilor, tronsonul cuprins intre intersectia cu strada Maresal Constantin Averescu si limita administrativa a municipiului Timisoara propus pentru amenajare, se afla in zona de sud a municipiului Timisoara. Avand in vedere urbanizarea intensa si dezvoltarea zonelor de locuinte pe teritoriul cuprins intre Timisoara si Giroc, volumul traficului de autovehicule intre aceste doua localitati a crescut in mod considerabil, astfel ca in anumite perioade ale zilei capacitatea de circulatie a drumului este depasita, traficul desfasurandu-se anevoios. Ca urmare, este necesara modernizarea si extinderea drumului la patru benzi”, motiveaza reprezentantii primariei in referatul proiectului de hotarare privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru largirea la patru benzi a Caii Martirilor, scrie tion.ro.
Autoritatile locale spun ca, oricum, avand in vedere starea actuala a carosabilului, se impun lucrari de reabilitare a structurilor rutiere, cu adaptarea capacitatii portante la solicitarile traficului rutier actual si de perspectiva.
Dincolo de interventii la partea de carosabil si trotuare, se doreste amenajarea de piste pentru biciclisti si se va referire la montarea unui numar de 88 de stalpi de sustinere a liniei contact pentru transportul cu troleibuze.
Valoarea totala a investitiei este estimata, conform devizului general, la aproximativ 16.307.000 de lei (cu TVA inclus), deci peste 3.700.000 de euro. Lucrarea ar urma sa fie finantata din bani de la bugetul local, potrivit proiectului de hotarare.
Durata de executie a lucrarilor este estimata la 24 luni.

calea martirilor timisoara giroc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037794 (s)