News Flash:

Un nou incident la AJPIS Timis

4 Mai 2014
952 Vizualizari | 0 Comentarii
Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş este blestemată. După ce fostul director Gheorghe Manolache a fost acuzat de hărţuire sexuală, un alt fost director va suporta acum consecinţele unor „hărţuiri verbale”. Andrei Anca, directorul AJPIS Timiş înaintea lui Gheorghe Manolache, s-a ales cu salariul scăzut în urma unui raport întocmit de o comisie de la ANPIS.
Andrei Anca a fost acuzat că vorbeşte vulgar şi ţipă la angajaţi. Tot el a fost găsit vinovat şi că şi-a însuşit fără drept bani publici. Şi nu puţini... La nouă luni de la controlul făcut pentru el la Timişoara, actualul şef al Servicului Prestaţii Sociale din AJPIS Timiş, Andrei Anca, este sancţionat cu reţinerea a 10% din salariu pentru două luni.
Hărţuire verbală şi bani necuveniţi...
Raportul Comisiei de Disciplină a Funcţionarilor Publici din ANPIS a fost întocmit abia pe 9 aprilie 2014, deşi inspectorii Agenţiei pentru Plăţi efectuaseră un control în baza unei sesizări în iulie 2013. Inspectorii de la Bucureşti au dat o notă de informare uluitoare. Andrei Anca era acuzat de patru fapte extrem de grave. Două dintre ele au fost luate în calcul la stabilirea pedepsei. Nota a folosită abia nouă luni mai tarziu, la întocmirea unui raport. „Din analizarea notei de informare au reieşit următoarele aspecte:
1.    Practicarea unui mangement defectuos privind gestionarea beneficiilor sociale
2.    Aplicarea unui mod defectuos de raportare către Camera de Conturi
3.    Instituirea unei atmosfere tensionată şi conflicituală între slariaţi şi a unui comportament jignitor şi ameninţător la adresa salariaţilor din subordine, lipsit de respect, corectitudine şi amabilitate , necorespunzător unei funcţii publice
4.    Participarea la comisiile de formare profesională în vederea examinării furnizorilor de formare profesională a adulţilor în timpul programului de lucru”, se arată în raportul ANPIS.
ANPIS l-a găsit vinovat pe Andrei Anca pentru ultimele două abateri sesizate de comisia de control, dar şi de către angajaţi ai instuţiei. ANPIS şi-a amintit de cazul lui Andrei Anca abia cand un alt fost director, Gheorghe Manolache, a început să aibă probleme.
Polivalent, Andrei Anca...
 „Comisia de Disciplină din cadrul ANPIS constată că funcţionarul public de conducere – fostul director executiv Anca Andrei (...) nu a respectat dispoziţiile legale , mai mult de atat a beneficiat de calitatea de preşedinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor judeţul Timiş, participand în perioada ianuarie 2013-iunie 2013, la un număr de 64 de comisii de examinare, din care 15 s-au desfăşurat în timpul programului de lucru”, se arată în raportul ANPIS. 
Andrei Anca nu mai este director de mai bine de un an la AJPIS Timiş. Este însă tot pe o funcţie de şef, conduce Servicul Prestaţii Sociale din AJPIS Timiş. Andrei Anca şi-a păstrat moştenire şi alte calităţi pe care trebuia să şi le piardă odată cu funcţia. El face parte şi din comisia judeţeană pentru stabilirea gradului de handicap, dar şi din Colegiul de Administraţie al ISIM Timişoara. In calitate de fost director la AJPIS Timiş, Andrei Anca a încasat în repetate randuri o indemnizaţie ilegală cand presta ca preşedinte de comisie în altă parte decat unde era plătit legal – AJPIS Timiş. Comisia de disciplină a ANPIS a decis ca Andrei Anca să restituie toate sumele încasate necuvenit din dublă activitate.
Ziuadevest.ro

gheorghe manolache anpis andrei anca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0760 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012362 (s)