News Flash:

Un nou ajutor social anuntat de ministrul Olguta Vasilescu

11 Septembrie 2018
3697 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta 92323800

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a facut un anunt extrem de important pentru persoanele concediate din cauza pestei porcine.

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), face un demers major in favoarea angajatilor concediati din cauza virusului pestei porcine.

Astfel, oamenii concediati de companiile din sectorul suin, in principal fermele de porci, ca urmare a efectelor pestei porcine vor putea primi, la cerere, un ajutor de 500 de lei lunar, potrivit unui proiect de ordonanta al Ministerului Muncii.

Suma de 500 de lei va fi acordata unei persoane pentru o perioada de cel mult 6 luni. Pentru aceasta suma nu vor fi platite impozit si contributii sociale.

„Avand in vedere faptul ca evolutia virusului afecteaza activitatea societatilor din sectorul suin, ceea ce poate conduce la concedieri individuale/colective de natura a influenta piata muncii, la nivel local si national, Ministerul Muncii a identificat necesitatea acordarii unei masuri de protectie sociala specifice pentru persoanele concediate din cadrul acestor societati”, se precizeaza in document.

Conform sursei citate, Ministerul Muncii se asteapta la un impact bugetar de aproximativ 1 milion de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006331 (s)