News Flash:

Un meniu foarte simplu de detoxifiere

24 Aprilie 2014
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Dieta de detoxifiere este foarte eficienta daca actionezi pe doua planuri: in primul rand, sa renunti la factorii cu mare grad de toxicitate pentru organism si, totodata, sa introduci in alimentatie o serie de aliati cu rol in accelerarea eliminarii reziduurilor. Eficienta pentru o dieta de detoxifiere depinde de alimentele consumate, durata dietei si starea generala a organismului, scrie femeia.ro.

Principile de baza pentru dieta de detoxifiere

Dieta de detoxifiere are efecte daca anterior iti pregatesti "terenul" si elimini din alimentatie vinovatii care te intoxica. De asemenea, efecte maxime obtii daca pastrezi regimul cel putin o saptamana.


Pe lista cu efecte pozitive pe care le aduce dieta de detoxifiere se numara: colesterolul scazut, pielea frumoasa, privirea limpede, puterea de concetrare mare. Poti remarca si o imbunatatire a starii generale de sanatate, scapi de migrene si ai mai mult chef de viata!

Daca incepi o dieta de detoxifiere trebuie sa renunti la: tutun, cofeina, alcool, faina alba, zaharul alb, carne rosie si lactate. Sunt obligatorii 8 pahare de apa zilnic, plus consumul de citrice, fibre din fructe, legume si cereale integrale, peste, verdeturi, ceapa si usturoi, seminte, ulei de masline.


Iata cum arata un meniu pentru dieta de detoxifiere:

La trezire: un pahar cu ceai de menta, apoi un pahar cu suc de lamaie diluat cu apa plata.

Mic dejun: o felie de paine integrala cu seminte sau o mana de nuci (caju, migdale alune, seminte de floarea soarelui).

Ora 11.00: un pahar cu suc proaspat stors din portocale, mar si morcov.

Pranz: ciuperci sotate cu garnitura de salata de legume proaspete sau salata de varza sau peste fript cu garnitura de broccoli (usor inabusit, nu fiert) ori salata de ton, fasole boabe si verdeturi. La pranz mai poti opta pentru o salata de vinete cu salata de rosii, ardei, castravete, ceapa verde.

Ora 16.00: un grepfrut sau smoothie de fructe de padure ori un avocado cu suc de lamaie.

Cina: pentru masa de seara sunt indicate supele usoare - supa crema de linte, morcovi, ciuperci, supele cu legume taiate cubulete sau salata de cruditati stropita cu lamaie si ulei de masline, pentru bogatia de fibre si nutrienti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1071 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016556 (s)