Cremoasa si aromata, tarta cu branza dulce este desertul potrivit pentru toti ai casei.
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 6.
Complexitate: mediu.
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g faina
150 g unt
1 galbenus
½ lingurita cu sare
3 linguri cu zahar
apa calduta sau lapte
Pentru crema:
500 g branza de vaci grasa
300 g zahar
2 oua + 1 ou de uns
2 pliculete cu zahar vanilat
1 lingura cu smantana
50 g stafide mari
esenta de rom
Mod de preparare
1. Amesteca faina, sarea si zaharul intr-un vas, adauga untul si galbenusul, apoi framanta usor cu varful degetelor. Adauga lapte sau apa, dar doar cat sa fie aluatul maleabil. Formeaza o minge de aluat, inveleste-o in folie si da la frigider o jumatate de ora, scrie ecuisine.ro.
2. Pune stafidele in apa cu esenta de rom ca sa se hidrateze. Amesteca branza de vaci cu zaharul, ouale batute bine cu telul, smantana. Adauga stafidele scurse.
3. Intinde doua treimi din aluat o foaie subtire si pune in forma, pe hartie de copt. Torna umplutura de branza, apoi, din restul de aluat taiat in fasii, fa grilaj. Unge grilajul cu ou batut si da la cuptor 30-35 de minute.
Comentarii (0)