News Flash:

Un criminal deosebit de periculos, urmarit international pentru dublu asasinat, prins la Lugoj

14 August 2015
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
Sergio Morate
Un cetatean spaniol urmarit international a fost prins in municipiul Lugoj, judetul Timis, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, dupa ce in 6 august ar fi comis un dublu asasinat in orasul spaniol Cuenca.
Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Timis, barbatul, cetatean spaniol, in varsta de 29 de ani, a fost prins joi, in municipiul Lugoj, de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, in urma schimbului de date si informatii prin Biroul SIRENE.
"Pe numele acestuia, autoritatile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind banuit de comiterea infractiunii de omor, pe teritoriul Spaniei", arata vineri IPJ Timis, intr-un comunicat de presa.
Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca suspectul, Sergio Morate, ar fi comis dublul asasinat in orasul spaniol Cuenca, apoi a fugit in Romania si a mers sa stea la un prieten din municipiul Lugoj.
Dupa ce politistii spanioli l-au localizat pe suspect, au informat autoritatile romane, iar joi la pranz a fost ridicat, impreuna cu romanul care i-a acordat sprijin.
Sergio Morate a fost retinut si va fi dus vineri la Curtea de Apel Timisoara, pentru confirmarea mandatului european de arestare emis pe numele sau de magistratii din Spania si pentru a fi arestat provizoriu, pana cand va fi predat politistilor spanioli.
Barbatul din Lugoj care l-a gazduit pe spaniol este cercetat pentru favorizarea infractorului.
"Politistii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infractiunii de favorizarea infractorului, fata de barbatul, de 27 ani, la domiciliul caruia urmaritul a fost depistat", a precizat IPJ Timis.
Autovehiculul pe care cetateanul spaniol l-ar fi utilizat in Romania a fost indisponibilizat, a mai aratat IPJ Timis.
Date si informatii suplimentare obtinute prin Biroul SIRENE din Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala al Politiei Romane au fost folosite pentru prinderea spaniolului. La actiune au participat si politisti de la Politia Municipiului Lugoj, Sectia 7 Rurale Lugoj si luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007655 (s)