News Flash:

Un barbat din Buzau a castigat procesul cu banca. Nu mai suportam sa fiu hartuit, imi sunau si vecinii

22 Ianuarie 2015
1304 Vizualizari | 0 Comentarii
Ovidiu Olteanu, barbatul care a castigat la Tribunalul Buzau procesul intentat bancii de la care in 2007 a contractat un credit de nevoi personale, spune ca a apelat la instanta in 2014 intrucat nu a mai rezistat sa fie hartuit de banca, ajungandu-se in situatia in care ii erau sunati si vecinii.
In 2007, Ovidiu Olteanu a contractat la Pireus Bank un credit de nevoi personale in valoare de 112.000 de franci elvetieni, scadent in anul 2025.
La momentul la care a luat creditul, buzoianul avea venituri destul de mari, fiind proprietarul unei firme, insa a urmat criza economica, veniturile i-au scazut, iar cand valoarea francului a inceput sa creasca s-a vazut in incapacitatea de a plati lunar ratele la banca.
El spune ca in aprilie 2014 a decis sa dea in judecata banca, in conditiile in care era hartuit continuu, fiind sunat si pentru intarzieri de cateva zile.
Barbatul mai spune ca angajatii bancii ajunsesera sa ii sune pe vecinii sai, care il opreau pe scara imobilului si ii spuneau ca va fi evacuat daca nu isi va achita ratele la banca.
”Am contractat creditul in anul 2007 pentru ca dobanda era cea mai scazuta si era valuta cea mai ieftina de pe piata. Venind criza, au intervenit problemele si am solicitat bancii sa imi mai scada din dobanda si sa ne ajute pentru ca intotdeauna depuneam banii cu o luna-doua inainte, niciodata nu fusesera nevoiti sa ma sune pana atunci. Dupa ce am inceput sa intarzii, au inceput sa ma sune si sa ma hartuiasca, sa imi sune vecinii, prietenii. La un moment dat, le-am zis sa vina sa imi puna un banner mare pe poarta ca am intarziat o luna. Ma sunau tot timpul. Intr-o zi le-am zis ca nu pot vorbi pentru ca sunt la volan si atunci au spus ca de ce nu vand masina ca sa le platesc datoria sau sa mai pun ceva gaj, ca garantia este prea mica. Atunci am considerat ca cel mai bine e sa apelez la justitie”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Ovidiu Olteanu, care la momentul contractarii creditului platea o rata lunara 970 de lei, iar inainte de intentarea procesului ajunsese sa achite aproape 3.000 de lei.
Avocata Elena Pavel, care l-a reprezentat in instanta pe barbat, spune ca mai are cel putin 20 de astfel de procese inregistrate atat la Tribunalul Buzau, cat si la Tribunalul Bucuresti.
”Am solicitat inghetarea cursului franc elvetian - leu la momentul contractarii imprumutului. Solutia instantei de la Buzau este un al doilea precedent dupa o decizie data la Galati, care a dispus inghetarea, stabilizarea cursului la momentul la care s-a luat imprumutul, in cazul de la Buzau 28 martie 2007”, a mai spus avocata.
Ea a precizat ca decizia Tribunalului Buzau poate fi un precedent pentru ca se bazeaza pe decizia CJUE in cazul Kasler vs. OTP.

ovidiu olteanu tribunalul buzau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006235 (s)