News Flash:

Un autocar cu elevi s-a rasturnat pe autostrada. Un copil a murit (VIDEO)

29 Iunie 2015
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
autocar rasturnat
Un sofer nord-irlandez a murit, iar alte sapte persoane au fost ranite - patru copii si trei adulti, dupa ce autocarul - la bordul caruia se aflau 34 de elevi de la o scoala din Essex, in Marea Britanie, si sase adulti - s-a rasturnat duminica pe o autostrada, in Belgia, relateaza BBC News online.
Un elev in varsta de 13 ani de la Scoala Brentwood, ranit la nivelul capului, se afla la terapie intensiva in urma accidentului, care a avut loc duminica dimineata.
Alt sofer accidentat, un nord-irlandez la fel ca James 'Geordie' Chance, a fost grav ranit.
Alti trei elevi si doi profesori au primit ingrijiri la un spital.
Firma careia ii apartine autocarul, Richmond Coaches, este din Lisburn, in comitatul Antrim, potrivit BBC.
Autocarul s-a rasturnat pe autostrada A18 (E40) la Middelkerke, in provincia Flandra Occidentala, la ora locala 9.45 (10.45, ora Romaniei).
Potrivit unor martori oculari, autocarul s-a izbit de un pilon de pod.
Politia rutiera din Flandra Occidentala a confirmat ca o persoana a murit, iar una a fost ranita.
Copiii, de la Scoala Brentwood, au varste cuprinse intre 11 si 13 ani.
"Toti copiii au reusit sa iasa din autobuz", a declarat Ian Davies, directorul scolii. "Unul dintre copii prezenta o rana la nivelul capului. I s-a facut o tomografie computerizata si s-a descoperit o mica sangerare la nivelul creierului. A suferit o fractura craniana", a adaugat acesta.
Unii parinti incercau sa ajunga in Belgia. "Am vorbit cu profesorul care coordoneaza excursia. Este la spital, cred ca are o fractura de clavicula, dar parea intr-o forma buna, atat cat era de asteptat" in aceste conditii, a spus el.
Scoala coopereaza cu Foreign Office pentru a aduce copiii cat mai rapid acasa. Un purtator de cuvant a declarat ca ministerul coopereaza cu autoritatile belgiene in cadrul anchetei.
Un purtator de cuvant al Scolii Brentwood din Essex, in sudul Angliei, a declarat ca autocarul se indrepta catre parcul tematic Phantasialand de langa Koln, in Germania, scrie DPA. Autostrada E40, care asigura legatura intre Calais, in Franta, si Jabbeke, langa Bruges, in Flandra Occidentala, a fost inchisa pe ambele sensuri la locul accidentului, iar traficul a fost dirijat e rute ocolitoare.
Un purtator de cuvant al firmei Richmond Coaches, cu sediul pe Ballinderry Road, la Lisburn, a confirmat ca unul dintre vehiculele sale a fost implicat intr-un accident. El a spus ca ceea ce s-a intamplat este "o tragedie"si ca firma coopereaza cu autoritatile. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004908 (s)