News Flash:

Un autobuz cu 18 pasageri si mai multe masini s-au rasturnat in Vrancea si Galati, din cauza ninsorii

18 Ianuarie 2018
946 Vizualizari | 0 Comentarii
rasturnat

Un autobuz cu 18 pasageri si mai multe masini s-au rasturnat, in noaptea de miercuri spre joi, in judetele Vrancea si Galati, din cauza ninsorii. Pe de alta parte, pompierii galateni s-au luptat 6 ore pentru a stinge un incendiu, focul fiind pus intentionat.
In judetele Braila si Vrancea, viscolul a rupt firele electrice si sute de persoane au ramas in bezna. De asemenea, au fost cateva incidente pe drumurile nationale si judetene.

In judetul Braila, vantul a distrus retelele electrice. La ora 8.00, erau 45 de localitati cu aproximativ 13.000 de consumatori nealimentate.

In Braila nu sunt drumuri blocate, dar se circula in conditii de iarna.
”Pe drumurile nationale s-a intervenit cu 25 de utilaje, s-au imprastiat 10 tone sare. Pe toate drumurile se circula in conditii de iarna. Nu sunt auto sau persoane blocate in trafic”, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Braila, Stefan Stoian.

Si in judetul Vrancea sunt localitati fara curent electric, iar pe parcursul noptii s-au inregistrat cateva incidente pe sosele. Un tir si un autobuz s-au rasturnat si un stalp s-a rupt si a cazut pe carosabil.

”In judetul Vrancea sunt afectate opt localitati din doua comune, in total 830 de consumatori nu au energie electrica. Comuna Jorasti este afectata in totalitate, peste 700 de consumatori. Din cauza ninsorii si a vantulu puternic au fost cateva incidente pe drumurile din judet pe parcursul noptii. Pe DJ205H, un autobuz care transporta 18 pasageri s-a rasturnat. Trei pasageri au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar o persoana a ajuns la spital. Ceilalti au stat cateva ore la sediul unei primarii, apoi au fost luati de un alt autobuz. De asemenea, un tir s-a rasturnat si a ajuns intr-un sant, dar nu a blocat traficul, iar pe DN2M, intre Focsani si Odobesti, un stalp rupt de vant a blocat circulatia. A fost indepartat de pe carosabil”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISU Vrancea, Florin Olaru.

La Galati nu sunt drumuri blocate, dar pe numeroase portiuni se circula in conditii de iarna, in special in nordul judetului. Pe parcursul noptii s-au inregistrat doua incidente fara victime.

”Pe DJ242E o masina cu trei persoane a derapat si a iesit in afara partii carosabile. S-a cerut sprijin prin serviciul 112. O autospeciala i-a scos din sant. O alta masina cu trei persoane la Bursucani, pe DN242D, a iesit de pe drum. Au primit ajutor, nu au fost victime”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al ISU Galati, Eugen Chirita.

Pe parcursul noptii, pompierii galateni au avut o interventie dificila la un incendiu izbucnit intr-o localitate rurala. Timp de sase ore, pompierii s-au luptat cu flacarile si cu viscolul pentru a stinge incendiul care ameninta cateva case. La final, salvatorii au constatat ca focul fusese pus intentionat.

”La Umbraresti a fost o interventie dificila, un incendiu la mai multe case. Trei autospeciale cu apa si spuma au actionat de la ora 1.00 pana la ora 7.00. Exista pericol de extindere din cauza vantului. Au ars 700 mp de acoperis si mai multe lucruri din interior. Au fost afectate patru case, printre care si un magazin. Se pare ca a fost o actiune intentionata. Nu au existat victime”, a spus Eugen Chirita.

Codul portocaliu de vreme rea va expira la ora 18.00.


vrancea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 43 queries | Mysql time :0.016470 (s)