News Flash:

Un adolescent de origine romanA ar fi fost ucis In atacul din Munchen susTine un tanAr citat de The Telegraph

24 Iulie 2016
920 Vizualizari | 0 Comentarii
atac munchen
Un adolescent de origine romana s-ar numara printre persoanele ucise in atacul armat din Munchen, afirma un tanar citat de cotidianul britanic The Telegraph, dar informatia nu poate fi confirmata deocamdata din alte surse, fiind verificata de autoritati. MAE precizeaza ca, pana la acest moment, nu detine informatii care sa confirme prezenta vreunui cetatean roman printre victime.
Informatia a fost transmisa de Shohel Chowdhury, un adolescent de 19 ani care s-a deplasat sambata la Centrul comercial Olympia din Munchen pentru a aduce un omagiu unui prieten si fost coleg de scoala decedat in atacul armat si despre care crede ca ar fi de origine romana.
"Un vechi prieten a fost omorat. Mi-a fost coleg de clasa. Jucam fotbal impreuna, eram si vecini. Tocmai ne intalniseram saptamana trecuta", a declarat Shohel Chowdhury pentru cotidianul The Telegraph.
El a precizat ca prietenul sau, Gulliano, in varsta de 18 ani, a fost impuscat mortal in atacul armat comis vineri seara la un restaurant McDonald's din Munchen.
"Era german, dar cred ca provine dintr-o familie de romani. (...)", a declarat adolescentul.
Informatia nu poate fi confirmata deocamdata din alte surse, fiind verificata de autoritati.
Un tanar german de origine iraniana a impuscat mortal noua persoane, ranind alte 20, intr-un atac armat comis vineri dupa-amiaza in orasul Munchen.
MAE: Nu avem informatii potrivit carora exista vreun cetatean roman printre victimele de la Munchen
MAE precizeaza ca, pana la acest moment, nu detine informatii care sa confirme prezenta vreunui cetatean roman printre victimele atacului de la Munchen, precizarea venind in contextul in care presa britanica citeaza un tanar potrivit caruia una dintre victime ar fi un adolescent de origine romana.
"Reiteram ca in tot acest timp a fost mentinuta permanent legatura cu autoritatile locale competente iar, ca urmare a demersurilor intreprinse de catre oficiul consular pe langa acestea, pana la acest moment, nu avem informatii care sa confirme prezenta vreunui cetatean roman printre victime", informeaza MAE, intr-un comunicat de presa.
Centrala Ministerului Afacerilor Externe si Consulatul General al Romaniei la Munchen continua monitorizarea evolutiei evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen, potrivit sursei citate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006383 (s)