News Flash:

UMF Timisoara marcheaza 160 de ani de la nasterea lui Victor Babes

28 Iulie 2014
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
Luni, 28 iulie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara marcheaza 160 de ani de la nasterea fondatorului scolii romanesti de microbiologie, prof. dr. Victor Babes, renumit bacteriolog si morfopatolog roman, al carui nume il poarta cu cinste UMF Timisoara, din 2001.
Victor Babes s-a nascut in 28 iulie 1854, la Viena, fiind copilul lui Vincentiu Babes, originar din comuna Hodoni, din Banat, ziarist, profesor, avocat si om politic stabilit la Viena, si al austriecei Sophia Goldschneider. Activitatea stiintifica a lui Victor Babes a fost foarte vasta, cu un accent deosebit in problemele de tuberculoza, lepra, vaccinare antirabica si seroterapie antidifterica. A devenit membru al Academiei Romane din 1893, a elaborat peste 1200 de lucrari stiintifice, a descoperit zeci de microbi noi, este initiatorul seroterapiei, organizator al Institutului Bacteriologic si Anatomopatologic din Bucuresti, ca si al universitatii cu predare in limba romana din Cluj.
Victor Babes s-a stins din viata la 19 octombrie 1926, la Bucuresti. Cinstit in forurile de stiinta, comemorat in scoli si universitati romanesti, numele lui Victor Babes a fost dat multor strazi din diverse localitati ale tarii – Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Baia Mare, Targu Mures, dar chiar si unui bulevard din Dallas, Texas. Numele celebrului savant roman este inscris si pe frontispiciul Institutului de Anatomie Patologica si Bacteriologie din Bucuresti – unde a lucrat peste 40 de ani – al universitatii cu predare in limba romana din Cluj si al altor asezaminte de stiinta si cultura, scrie Ziuadevest.ro.
Pentru a marca acest eveniment, conducerea UMFT a decis sa vina in ajutorul studentilor de la medicina, oferindu-le informatii utile despre marele savant, prin intermediul unui pliant realizat de Editura „Victor Babes” si tiparit la Imprimeria UMF. De asemenea, cei mai noi studenti ai UMFT vor primi din partea conducerii universitatii, la inceperea anului academic, si cate un exemplar din „Ghidul Bobocului 2014”, continand date informative despre cele trei facultati ale UMFT – Medicina Generala, Medicina Dentara si Farmacie - organizatii studentesti, informatii utile despre viata de student.

umf timisoara victor babes medicina dentara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017676 (s)