News Flash:

Ultimele pregatiri pentru organizarea Salonului Inventiilor

23 Mai 2016
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
salon inventii
Cea de a doua editie a Salonului Inventiillor din Timisoara se apropie de start. Intre 25 si 27 mai, la Casa Tineretului vor fi prezentate publicului peste 200 de inventii, din 16 categorii, provenind din noua tari.
Prima editie a Salonului Inventiilor de la Timisoara a oferit atat vizitatorilor profesionisti, cat si publicului larg 150 de inventii si inovatii. Cateva dintre acestea si-au gasit investitori, devenind produse comerciale.
„Acesta este si scopul acestor inventii si inovatii, sa intre in productie, sa devina realitate”, ne-a declarat Remi Radulescu, organizatorul evenimentului, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis.
Cea de a doua editie a crescut, sunt 201 inventii ce vor fi prezentate publicului, acestea provin de la specialisti din noua tari, din Romania, Moldova, Turcia si tari din fosta Iugoslavie. Sunt noutati din 16 domenii, extrem de variate, din lumea tehnica, din medicina,  domeniul alimentar sau protectia mediului. Cele mai bune dintre acestea vor fi premiate, scrie tion.ro.
„Noi urmarim foarte mult ca proiectul sa fie unul functional, sa existe un prototip care sa isi poata demonstra viabilitatea, nu sa fie neaparat un proiect. Se urmareste de catre juriu ca proiectul respectiv sa ofere cat mai mult posibil transpunerea sa in realitate, sa devina un produs comercial”, am mai aflat de la Remi Radulescu.
Toti participantii vor primi medalii pentru prezenta. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru cateva dintre inventiile prezentate.
„Cand am fost la Salonul de la Geneva, una dintre inventiile mele a primit un premiu special din partea Guvernului Flamand. Iar cu aceasta ocazie am primit un superb album despre regiune si despre arta flamanda. Am decis sa oferim si la Timisoara premii speciale, iar cei care le vor dobandi vor primi un superb album despre oras. Noi trebuie sa promovam Timisoara, suntem mandri de orasul nostru!”, a mai declarat Radulescu.
Deschiderea oficiala a salonului care are loc la Casa Tineretului din Timisoara este programata pentru ziua de miercuri, 25 mai, de la ora 11. Salonul va fi deschis publicului intre orele 9 si 18, intrarea fiind libera.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005210 (s)