News Flash:

Uleiurile pe care trebuie sa le eviti

21 August 2015
1814 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei de evitat
Traim intr-o epoca in care obiceiul de a transforma naturalul in artificial a devenit o veritabila industrie. Tot mai multe alimente nutritive naturale au fost substituite cu un mare numar de semipreparate, care sunt lipsite de substante nutritive si pline de substante chimice. In cadrul aceluiasi proces au fost inlocuite sursele naturale de grasimi sanatoase cu uleiurile vegetale – acestea fiind considerate cele sanatoase – iar acum realizam ca aceasta schimbare a fost cu totul si cu totul o mare minciuna. Iata care sunt cele trei tipuri de ulei pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret:

1. Uleiul de masline

Cu toate ca nu toate tipurile de ulei de masline ar trebui sa fie evitate, este necesar sa cunoasteti faptul ca acesta este de departe cel mai contrafacut ulei din lume, iar profiturile obtinute de pe urma falsificarii acestui ulei pot fi comparate cu profiturile rezultate din vanzarea de droguri precum cocaina. De cele mai multe ori, acest ulei este combinat cu ulei de alune, iar printre alte ingrediente straine ce pot fi depistate se numara uleiul de porumb, uleiul de floarea-soarelui, uleiul de arahide, uleiul vegetal, uleiul de soia, uleiul de palmier si uleiul de nuci. Cautati sa cumparati doar ulei de masline de o foarte buna calitate.

2. Uleiul din seminte de bumbac

Aceasta este o planta industriala plina de pesticide. Mii de alimente din comert contin ulei din seminte de bumbac; totul, de la conserve la chips-uri si alte alimente ambalate. Se gaseste chiar si in anumite bauturi cum ar fi bautura energizanta destinata sportivilor Gatorade. Cu toate acestea, bumbacul nu este privit ca fiind o cultura comestibila si este tratata ca fiind o cultura industriala. Practic, orice poate fi pulverizat peste aceste culturi de bumbac, cu scopul de a fi alungate insectele sau pentru a produce o crestere a aspectului financiar, potrivit e-dimineata.ro. Otravuri periculoase, cum ar fi trifluralin, cianura, dicofol si propargit sunt folosite pe culturile de bumbac. Acestea afecteaza aceste plante si le transforma literalmente in organisme toxice.

Bumbacul poate fi considerat mai mult decat util in industria textila, insa nu in industria alimentara. Cu toata ca noi nu mancam planta direct, uleiul extras din semintele ei are aceleasi proprietati precum planta de provenienta.Uleiul din seminte de bumbac are o structura proteica similara cu cea a alunelor, astfel incat oamenii care sunt alergici la alune ar putea avea o reactie alergica grava la acest ulei.

3. Uleiul de sofranel

Principalul motiv din cauza caruia ar trebui sa evitam acest ulei este continutul foarte mare de Omega-6, un acid gras ce poate provoca afectiuni cardiovasculare. Intr-adevar, consumul de ulei de sofranel scade colesterolul, dar acest aspect nu este indeajuns. Riscul de boli coronariene si boli cardiovasculare este semnificativ mai mare la cei ce consuma aceste uleiuri decat la cei ce consuma grasime de origine animala. 

 


naturalul artificial veritabila industrie semipreparate minciuna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004865 (s)