News Flash:

Uleiul vegetal si nucile cresc sansele de supravietuire pentru bolnavii de cancer la prostata

24 Mai 2015
416 Vizualizari | 0 Comentarii
nuca2
Inlocuirea grasimilor animale cu ulei vegetal si consumul regulat de nuci pot creste sansele de supravietuire pentru persoanele diagnosticate cu cancer la prostata, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii americani, informeaza dailymail.co.uk, citata de Mediafax.


Mai precis, aceste obiceiuri alimentare pot preveni raspandirea acestui cancer in organism. De altfel, aceasta dieta este unarecomandata si in cazul pacientilor cu maladii cardiace.


De exemplu, persoanele care consuma minimum o portie de salata cu sos de ulei (o lingura) prezinta cu 29%, in medie, mai putine riscuri de a deceda din cauza cancerului la prostata - o maladie potential letala - si cu 13% mai putine probabilitati de a deceda din orice alte cauze.


La studiu, realizat de cercetatorii de la University of California din San Francisco, au participat 4.577 de bolnavi de cancer la prostata.

Autorii acestui studiu, publicat in JAMA Internal Medicine, spun:


"La nivel general, rezultatele studiului sprijina ideea de a recomanda barbatilor cu cancer la prostata sa adopte o dieta identica cu cea recomandata pacientilor cardiaci, in care caloriile provenite din carbohidrati sunt inlocuite cu grasimi nesaturate si nuci, pentru a reduce riscul de deces din orice tip de cauze".


"Consumul de grasimi sanatoase si nuci creste nivelul antioxidantilor din sange, reduce nivelul de insulina si inflamatie, incetinind progresia cancerului la prostata", mai spun autorii acestui studiu.


Dintre participantii la studiu, aproximativ 20% au murit din cauza cancerului la prostata, in cei opt ani de la debutul cercetarii. Alti 31% au murit din cauza unei maladii cardiace si alti 21% din cauza unui alt tip de cancer.

La debutul studiului, pacientii erau deja diagnosticati cu cancer la prostata non-metastatic (boala nu era raspandita in organism).


Printre uleiurile vegetale recomandate se numara cele de masline, rapita, precum si cele provenind din nuci, seminte, avocado. Toate aceste tipuri de ulei au avut un impact semnificativ asupra progresiei bolii, in sensul incetinirii evolutiei si prevenirii decesului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0729 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012082 (s)