Este „prietenul ficatului” si asta pentru ca este un bun drenor hepatic si biliar. Uleiul de masline nu trebuie sa lipseasca din casa.
- Are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent si are capacitatea de a dizolva pietrele de la bila.
- Produsul este tolerat foarte bine de stomac, datorita faptului ca trateaza ulcerul si gastrita.
- Este recomandat si la pregatirea mancarurilor, fara a imbiba alimentele prajite cu toxine, ca in cazul uleiului de floarea soarelui.
- Are proprietatea de a intarzia procesul de imbatranire, protejeaza inima si arterele, dizolva cheagurile din vasele de sange, reduce colesterolul si tensiunea.
- Poate fi folosit pentru masaje. Hraneste pielea si o catifeleaza
- Este util si pentru maini si unghii. Dupa ce spalati vasele, masati mainile cu ulei de masline.
De cate feluri este uleiul de masline?
Uleiul de masline extra-virgin. Provine din prima presare a maslinelor. Are o aciditate redusa si are un gust superior.
Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice si fara nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% si are un gust bun.
Uleiul rafinat este uleiul tratat chimic pentru neutralizarea gustului puternic si a continutului de acizi. Uleiul rafinat este considerat ca fiind de o calitate mai slaba decat cel virgin.
Comentarii (0)