News Flash:

Uită de aceste 10 stereotipuri despre modul sanatos de viata. Iti fac mai mult rau decat bine

2 Iulie 2018
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
rau

Modul sanatos de viata este acum la moda si trebuie sa recunoastem ca este o tendinta minunata. Alimentatia echilibrata, activitatea fizica si somnul odihnitor ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai fericiti. Doar ca nu tot despre ce se spune ca este sanatos, este intr-adevar asa. Iata cateva stereotipuri, care o sa te faca sa-ti revezi obiceiurile.

1. Cu cat e mai rosie carnea de somon cu atat e mai benefica

Exista specii salbatice de somon, care intr-adevar au o culoare mai intensa de rosu, insa mai scumpa si mai grasa ( adica mai bogata in omega-3) este carnea de somon, care are o culoare mai palida. Inca un argument in favoarea faptului de a alege un somon mai deschis la culoare este siguranta ca in acest peste n-au fost injectati coloranti.

2. Mobilierul ergonomic este mai bun decat cel obisnuit

Mobila ergonomica este promovata ca un remediu contra durerilor de spate, doar ca acesta nu este decat un truc de marketing. S-a demonstrat ca un scaun, care nu a este ales si reglat corect, indiferent cat ar fi de scump si modern este in stare sa inrautateasca problema de spate si mai mult.

3. Organismul are nevoie in mod regulat de detoxifiere

Studiile nu au confirmat eficacitatea detoxifierilor traditionale, precum: clismele frecvente, dietele, infometarea sau consumul exclusiv de sucuri. In schimb, sunt cunoscute diverse consecinte negative ale acestora: probleme cu microflora, balonarile, greata, intoxicarile si chiar insuficienta hepatica sau renala. Consumul zilnic de legume si fructe bogate in fibre e mult mai benefic si sigur.

4. Mancarea preparata in cuptorul cu microunde sau in aparatele multifunctionale este nociva

S-a demonstrat ca produsele preparate in cuptorul cu microunde sau in aparatul multifunctional pierd mult mai putine vitamine si substante nutritive. Ba mai mult, mancarea facuta in ele este mult mai dietetica, intrucat nu necesita foarte mult ulei.

5. Fructele si legumele trebuiesc curatate
Dietologii sunt de parere ca anume in coaja se gasesc cele mai multe fribre, potasiu, magneziu, vitamine. Cert este ca toate fructele si legumele trebuie sa fie spalate foarte bine.

6. Trebuie sa te trezesti devreme si in week-end

Studiile efectuate in laboratorul de somn al Universitatii din Chicago au dovedit ca somnul indelungat in week-end niveleaza sensibilitatea crescanda la insulina si riscul aparitiei diabetului, cauzate de insuficienta de somn.

La aceeasi concluzie au ajuns si cercetatorii din Suedia, care au conchis ca o compensatie de somn cu o durata de 9 ore in week-end scade cu 15% riscul mortalitatii precoce.

7. E mai sigur sa bei apa din sticle

Potrivit informatiilor furnizate de savantii canadieni, toate sticlele din plastic sunt predispuse sa adune colonii de bacterii. Din aceasta cauza, dupa ce ai baut o gura de apa dintr-o sticluta aceasta se strica foarte repede.

8. Inainte de antrenament e bine sa-ti intinzi muschii

Intinderile statice nu doar ca nu incalzesc organismul, dar pot deveni si o cauza a traumelor, spun savantii din Canada si SUA. Stretching-ul, desi va face muschii mai flexibili, o sa-i faca si mai slabi, reducandu-le rezistenta si performanta. Antrenorii recomanda inainte de antrenament o gimnastica pentru articulatii sau niste intinderi dinamice.

9. Gandirea pozitiva este cheia sanatatii spirituale

Psihologii sunt de parere ca acest indemn popular in cadrul treningurilor despre gandirea pozitiva este periculos. Aceasta conceptie ne limiteaza perceptia realitatii si ne face sa ignoram consecintele negative si riscurile care pot aparea, fapt care duce la nevroze, anxietate si depresie.
10. Este benefic sa bei mult suc

Mai multe studii au aratat ca sucurile consumate in cantitati mari sunt foarte daunatoare si au un efect similar cu cel al intrebuintarii de bauturi carbogazoase dulci. Cantitatea mare de zahar, pe care o contine sucul, majoreaza riscul de obezitate, diabet si maladii cardiovasculare.


modul sanatos alimentatia echilibrata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005989 (s)