News Flash:

UIMITOR! Iata ce boli poti preveni daca mananci o nuca pe zi

16 Octombrie 2015
3560 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci
Te apara de diverse boli

Fie ca mananci una singura sau un pumn de nuci pe saptamana, ele te ajuta prinreducerea riscului aparitiei pietrei la vezica biliara si reduc aparitia colesterolului rau. Mai mult, acizii grasi omega 3 care reduc nivelul colesterolului rau sunt mai intalniti in nuci decat in alune, arahide sau alte alimente similare.

Imbunatatesc sanatatea vaselor de sange

Acizii grasi omega 3 regleaza bataile anormale ale inimii si reduc riscul aparitiei cheagurilor de sange. Vasele de sange devin mai elastice, lucru care duce la imbunatatirea functiei mentale si reduce riscul unui atac cerebral si bolilor de inima.

Mai mult, nucile si uleiul pe baza de nuci au capacitatea de a imbunatati presiunea sangvina, lucru ce duce la diminuarea nivelului de stres al organismului tau. Ele pot reduce riscul aparitiei diabetului cu pana la 30% daca consumi 30 de grame de nuci de 5 ori pe saptamana. De ce? Pentru ca grasimile mono si polisaturate din nuci sunt bune pentru sensibilitatea insulinei.


Te ajuta sa dormi

Glanda pineala produce un hormon numit melatonina care induce starea de somnolenta si iti regleaza somnul. Acest hormon se gaseste in nuci, ceea ce le transforma intr-o gustare ideala chiar inainte de a te baga in pat.

Contin grasimile potrivite

Este stiut faptul ca nucile au un aport relativ ridicat de calorii si grasimi, dar aceste grasimi sunt bune pentru organismul tau. Sunt foarte bogate in fibre si proteine si o cantitate mica de nuci este extrem de satioasa, o veste buna pentru cei care sunt la dieta.

Contin antioxidanti

Fiind o sursa bogata de omega 3, nucile sunt bune pentru sanatatea ta deoarece omega 3 sunt grasimi ce organismul tau nu le poate produce singur. Aceaste grasimi au proprietati antiinflamatorii si antioxidante si protejeaza celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Ajuta in lupta cu astmul bronsic si chiar a reumatismului. 

contin antioxidanti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007206 (s)