News Flash:

UIMITOAREA cura cu varza creata

1 Decembrie 2016
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
varza creata
Varza este regina nutritiei, spun specialistii. Toate rudele ei, varza creata ( numita si varza nemteasca), varza rosie, varza de Bruxelles si varza chinezeasca, sunt foarte nutritive.

Prin continutul de vitamina A, varza creata este o hrana sanatoasa pentru tesuturi si tine la distanta primele semne de batranete. Leguma aceasta mai putin cunoscuta, cu efecte protectoare asupra sistemului nervos si a stresului (contine vitamine din complexul B (B2, B3, B5) a fost indelung cercetata, scrie obiectiv.info. De asemenea,acest soi de varza are proprietati anticancerigene , specifice familiei cruciferelor, prin aportul urias de betacaroten (385 mg ). Totodata, consumul de varza creata ajuta la detoxifierea ficatului, intarind sistemul imunitar. Datorita continutul modest de lipide, dieta cu varza creata este recomandata frecvent in diferite cure de slabit, deoarece o portie de 100 g contine doar 25 de calorii; in schimb, potasiul (270 mg) si acidul folic (75 mg) se regasesc in cantitati semnificative in compozitia legumei.

In plus, specialistii sustin ca varza creata mentine sanatatea inimii, a pielii, dar si nivelurile de energie din organism.

varza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006262 (s)